16.9 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

Prețul uriaș cu care se vinde laptele de măgăriță la crescători. Luxul pe care puțini și-l pot permite

Alte Știri

Prețul uriaș cu care se vinde laptele de măgăriță la crescători. Luxul pe care puțini și-l pot permite. Clienții au aflat beneficiile sale și îl caută pentru cure vindecătoare. Este recomandat în ameliorarea simptomelor mai multor afecțiuni, printre care tuse, alergii și infecții gastrointestinale.

O măgăriță abia dă un litru de lapte pe zi, spre deosebire de vaci care dau în jur de 10 litri. Fermele de acest fel sunt însă puține la noi. Laptele de măgăriță se vinde cu aproape 200 lei litrul într-un magazin din România, transmite Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România.

Prețul uriaș cu care se vinde laptele de măgăriță la crescători. Luxul pe care puțini și-l pot permite

Este vorba de lapte de măgăriță ecologic, a cărui doză recomandată este de consum este de 60 – 120 ML / zi. „Se servește cu pipeta!?”, întreabă cineva. „Păi e un preț corect”, spune altcineva, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI. Cât costă în 2024, Asigurarea de sănătate pentru românii care nu au venituri. Pași de urmat

Adus recent în atenția oamenilor, laptele de măgăriță s-a dovedit a fi o băutură surprinzătoare. Este utilizat încă din Antichitate, constituind un elixir pentru frumusețea Cleopatrei. Se spune că aceasta făcea băi cu lapte de măgăriță, pentru a-și menține pielea frumoasă și sănătoasă.

CITEȘTE ȘI. Cea mai bună apă de băut din România este într-un oraș din Argeș!

Laptele de măgăriță este tot mai căutat, deoarece compoziția sa este asemănătoare cu cea a laptelui matern. Este o sursă impresionantă de macronutrienți și micronutrienți, un pahar de lapte de 250 de mililitri conținând: 110 kilocalorii, 6 grame de proteine, 6 grame de grăsimi și 10 grame de carbohidrați. Mai mult, include tiamină (58% din Doza Zilnică Recomandată), riboflavină (16% din DZR), calciu (32% diun DZR), potasiu (12% din DZR), fosfor (12% din DZR) și vitamina C (10% din DZR).

CITEȘTE ȘI. A apărut un nou concediu legal în România. E plătit 100%

În Argeș, în ultimii ani au apărut foarte mulți crescători de măgărițe. Aceștia își găsesc clienții din gură în gură sau pe site-urile de socializare. Anunțurile sunt redate în felul următor – Vând lapte de măgăriță de 500 ml la preț de 50 lei. Un litru costă 100 de lei. Mai multe detalii la numărul de telefon 0755.204.508.

Ultimele Știri

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă se opun vehement

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă...

Alte știri din aceeași categorie