a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

9.3 C
Campulung Muscel
joi, 23 martie, 2023

Primarul Câmpulungului de Cartea Recordurilor

Alte Știri

Primarul Câmpulungului de Cartea Recordurilor. A fost sărbătorit de familie la un loc din orașul de la poalele Mateiașului pentru că a împlinit 9 decenii de viață. Adică 90 de ani. Mai mult decât atât a fost peste 2 decenii, primar. Adică 24 de ani. Este vorba despre Gheorghe Oancea.

Fostul primar al Câmpulungului, Gheorghe Oancea are un CV impresionant. A fost 24 de ani primar

Gheorghe Oancea, ajuns la vârsta de 90 de ani. Are multe de povestit mai ales că este unul dintre câmpulungenii cu un CV impresionant în care are trecuţi 24 de ani ca primar în două epoci cu totul diferite.

Născut la data de 30 ianuarie 1933, în Câmpulung, Gheorghe Oancea, a absolvit Şcoala Profesională în anul 1950. An în care a fost încadrat ca simplu meseriaş. Pe atunci, la Uzina ARO, în scurt timp ajungând șef de atelier.

Între anii 1968 – 1980, a deţinut funcţia de primar al comunei Cetăţeni. După care s-a întors la Câmpulung pe postul de preşedinte al Sindicatelor. Pentru ca din 1982 şi până în 1987 să deţină funcţia de prim secretar al Câmpulungului. Iar din 1987 până în data de 01 aprilie 1990 să ocupe funcţia de prim –secretar al Aradului.

Între timp şi-a definitivat şi studiile universitare, obţinând o diplomă de economist ca absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti. După Revoluţie, între anii 1992 – 1996 a condus pentru a doua oară Câmpulungul, ca primar independent.

În 1996, Constantin Nicolescu, pe atunci prefect, i-a propus funcţia de subprefect, însă mutările şi schimbările politice l-au determinat să renunţe la politică şi la funcţiile publice, retrăgându-se la viaţa de pensionar. La ora actuală, Gheorghe Oancea spune cu zâmbetul pe buze că dacă ar fi să o ia de la început ar face acelaşi lucru şi că cea mai mare realizare a vieţii sale sunt familia, soţia, cei doi copii şi un nepoţel.

 

 

Ultimele Știri

Vizită importantă a turcilor la Consiliul Județean Argeș

Vizită importantă a turcilor la Consiliul Județean Argeș. Astăzi, 23 martie, Consiliul Județean Argeș a primit vizita E.S. Özgür Kıvanç...

Alte știri din aceeași categorie