26.7 C
Campulung Muscel
luni, 17 iunie, 2024

Primarul din Bradu, reținut de DNA pentru evaziune fiscala

Alte Știri

Primarul PMP, Florin Frățică, din localitatea Bradu, județul Argeș a fost reținut de DNA pentru 24 de ore într-un dosar de evaziune fiscală. Florin Frăţică, a fost reţinut în dosarul de evaziune şi spălare de bani cu un prejudiciu de 30 milioane de euro. Primarul este cunoscut pentru averea sa fabuloasă din vremea în care era membru PDL. În declaraţiile sale de avere apar bunuri în valoare de milioane de euro. În ultmii ani a cumpărat 90 de hectare de pădure la Călineşti, 90.000 de metri pătraţi de alte terenuri, case, apartamente, spaţii comerciale şi patru maşini. Deşi nu apare în declaraţia de avere, se pare că primarul şi-ar fi luat de curând şi elicopter.
Anchetatorii au ridicat mai multe obiecte, printre care 4 arme de foc, pentru care edilul nu avea acte. Un număr de 50 de persoane sunt urmărite penal într-un megadosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011-2014, reprezentanţii a peste 200 de firme ar fi creat circuite fictive, pentru a nu plăti taxele şi impozitele datorate bugetului de stat. Prin intermediul societăţilor comerciale implicate, ar fi fost fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către anumite persoane. Banii obţinuţi ar fi fost astfel reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare, în baza unor documente fictive. Potrivit unor informaţii, cei implicaţi înfiinţau firme fantomă, inventau servicii de mentenanţă, iar în acte se trecea că societăţile au asigurat aceste servicii. După aceea, virau banii în bancă, de unde îi scoteau cu sacoşa.

 

Ultimele Știri

Pământul “se topește” la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent

Pământul "se topește" la Câmpulung Muscel. Ce trebuie să facă oamenii urgent. Având în vedere perioada caniculară preconizată, respectiv...

Alte știri din aceeași categorie