-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 29 ianuarie, 2023

Primarul din Mioarele, linșat de ANI, dar nu și de prefect!

Alte Știri

Primarul din Mioarele, linșat de ANI, dar nu și de prefect! La finalul anului 2022, primarul comunei Mioarele a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate. Ales primar în Mioarele pentru prima dată în 2020, Gheorghe Șucu a fost depistat în conflict de interese.

Motivul a ținut de faptul că acesta, în calitatea anterioară de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea unor hotărâri de stabilire a unor taxe locale pentru terenuri publice, unul dintre acestea fiind în folosința soției sale.

Primarul din Mioarele. Și cum toată lumea aștepta și se discuta pe la colțuri că întârzie ordinul de încetare a mandatului, a venit și decizia prefectului. Cum? Nici vorbă de suspendare! Primarul a scăpat cu o penalizare de 10% din salariu pe o perioadă de două luni.

„Primarul, Șucu Gheorghe a fost sancționat cu diminuarea indemnizației de primar cu 10% pe o perioadă de 2 luni.

Ordinul Prefectului a fost emis în baza raportului de evaluare al Agenției Naționale de Integritate referitor la încălcarea de către Șucu Gheorghe a legislației în materia conflictului de interese, Adresa Agenției de Integritate prin care se aduce la cunoștință că raportul a rămas definitiv prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În baza prevederilor art.228 alin.5 din O.U.G nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, fapta aleșilor locali de a încălca prevederile alin. (1),respectiv Alesul local aflat în conflict de interese în condițiile prevăzute de cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare, are obligația să se abțină de la emiterea sau participarea la emiterea ori adoptarea actului administrativ, de la încheierea sau participarea la încheierea actului juridic respectiv, care ar putea produce un folos material pentru sine sau pentru soț, soție, afini până la gradul al II-lea inclusiv, și legislația în materie privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară și se sancționează cu diminuarea indemnizației cu 10% pe o perioadă de maximum 6 luni”, transmite Instituția Prefectului Argeș, la solicitarea Institutiilestatului.ro.

Ultimele Știri

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită. Cei doi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă...

Alte știri din aceeași categorie