11.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 25 mai, 2024

Raliul Argeșului. Cele mai importante nume ale motorsportului românesc vor pilota mașini rapide și spectaculoase în fața fanilor

Alte Știri

Raliul Argeșului. Cele mai importante nume ale motorsportului românesc vor pilota mașini rapide și spectaculoase în fața fanilor.

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024 este a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2024 și este programat în perioada 9-11 mai. Asta sub organizarea DTO Rally. Devenită deja o cursă cu tradiție în Muntenia, competiția reprezintă cel mai important eveniment de motorsport din sudul României. Adunând la start zeci de echipaje care pornesc pe probele speciale de asfalt din județul Argeș.

CITEȘTE ȘI. Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel

În 2024, un număr de 66 de echipaje s-au aliniat la startul raliului care debutează joi cu prezentarea echipajelor din centrul Municipiului Pitești. La fel ca în fiecare an, cele mai importante nume ale motorsportului românesc vor pilota mașini rapide și spectaculoase în fața fanilor argeșeni. Aceștia fiind cunoscuți pentru susținerea necondiționată pe care o oferă concurenților.

CITEȘTE ȘI. Top 10 Spa-uri din România. Sunt cele mai șmechere și merită vizitate! Sunt de talie europeană!

Raliul Argeșului. Cele mai importante nume ale motorsportului românesc vor pilota mașini rapide și spectaculoase în fața fanilor

Simone Tempestini și Sergiu Itu deschid lista de înscrieri a Raliului Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024, campionii en-titre fiind aliniați la start cu spectaculosul Porsche-ul 997 RGT care promite show pentru fani. Tempestini și Itu s-au impus pe probele argeșene în patru din cele cinci ediții ale Raliului Argeșului de la revenirea acestuia în Campionatul Național de Raliuri, plecând favoriți pentru încă un succes.

CITEȘTE ȘI. Cea mai mișto cremă de față o găsiți la LIDL și costă până la 10 LEI. E dovedită asta!

13 echipaje la start cu modele de clasa RC2

Cu modele de clasa RC2 se aliniază la start un număr impresionant de 13 echipaje, toate urmând a fi implicate în lupta pentru victorie sau podium. Învingătorii din prima cursă a sezonului, Raul Badiu și Rareș Fetean (Skoda Fabia) vor porni cu dorința unui nou rezultat bun, în timp ce Andrei Gîrtofan și Doru Vraja (Skoda Fabia) țintesc titlul în 2024 și vor lupta pentru victorie, la fel ca Martin Surilov și Zdravko Zdravkov (Citroen C3 Rally2), care au avut un ritm foarte bun în Harghita.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Cea mai șmecheră zonă de picnic. Unică în nordul județului Argeș

În lupta pentru podiumul general vor fi implicate toate echipajele aflate la start cu modele R5/Rally2: Bogdan Cuzma & Ditte Kammersgaard, Mihai Manole & Marc Banca, Adrian Teslovan & Vajk-Imre Cseh, Anton Titov & Alexander Spirov, Bogdan Gheorghiu & Dorin Pulpea, Jean Tatu & Teodor-Gabriel Găină, Jean Tatu Jr & Gabriel Lazăr, Andrei Cașcaval & Andrei Toderaș, Manuel Mihalache & Janos Soos sau Nicola Fiore, un pilot italian aflat la prima prezență în România, urmând a concura alături de Florin Dorca.

CITEȘTE ȘI. Șmecheria din mașină care îi lasă pe șoferi fără permisul de conducere. Amenda este de peste 500 de Euro

Îndrăgitul pilot piteștean Valentin Porcișteanu se va afla la start alături de copilotul său de lungă durată, Dan Dobre, la bordul unui Mitsubishi Lancer EVO IX, echipajul urmând a se duela cu Bogdan Talașman și Dumitru Gheorghe în cadrul clasei RC2N. O noutate a sezonului 2024 sunt mașinile Rally3, trei echipaje urmând a se afla la comenzile unui astfel de model: frații Norbert & Francesca Maior, Victor Dimitriu & Bogdan Iancu și Emil Vincze & Sorin Colceriu.

CITEȘTE ȘI. Lovitură puternică. Utilizatorii WhatsApp, obligați să facă abonament

În cursă pornesc zeci de mașini cu tracțiune față

În categoria mașinilor cu tracțiune (2FWD), duelurile vor fi strânse între modelele Rally4, R3 și R2: un număr de opt echipaje pornesc în această clasă, cele mai importante nume fiind Sebastian Scîrlet & Sebastian Itu, Andrei Gheorghiu & Andrei Brezoszki, Dănuț & Lucian Budai, Sandrin Tomasso & Alberto Marcon, Alexandra Teslovan & Sandor Csikos sau Marius Sîncrăianu, care revine alături de Cosmin Diacu.

CITEȘTE ȘI. Ce veste grozavă! Pensionarii care vor încasa a 13-a pensie de la 1 septembrie!

De asemenea, cupele monomarcă vor asigura spectacolul pe cele nouă probe speciale, cu șase mașini înscrise în Clio Rally5 Challenge, cinci în 208 R2 Cup, nouă modele Suzuki în Swift Cup și trei participanți în Cupa Dacia. În Trofeul Rally Start se aliniază la start opt echipaje, în timp ce în Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice alte nouă echipaje vor face spectacol la bordul unor mașini care încântă privirea fanilor de motorsport.

CITEȘTE ȘI. Semnal de alarmă. Se confiscă banii românilor

Trei echipe înscrise în Raliul Argeșului

Un număr de trei echipe sunt înscrise în Raliul Argeșului, urmând a se duela pentru punctele în diferite clase și categorii: Napoca Rally Academy (patru echipaje), Omega Rally Team (cinci echipaje) și CB Rally Vest (trei echipaje).

Evenimentul va avea coeficient de 1,2, echipajele urmând a beneficia în Raliul Argeșului de cele mai multe puncte pe asfalt în sezonul 2024. Piloții și copiloții vor parcurge nouă probe speciale pe durata a două zile de concurs, urmând a fi purtați pe Transfăgărășan, pe o specială în apropiere de Câmpulung, dar și pe proba spectacol din Pitești, organizată vineri seară, în apropiere de Stadion.

CITEȘTE ȘI. Paște 2024. Cât timp pot fi consumate în siguranță ouăle roşii

Lista de înscrieri a Raliului Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024 este disponibilă pe website-ul www.raliulargesului.ro sau mai jos:

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești și CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas.

CITEȘTE ȘI. Mega ofertele de Azi la Kaufland. Produsele nelipsite din casă care dispar după rafturi foarte repede

Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Eurial Pitești – Dealer oficial al mărcilor Peugeot, Citroën, DS și Opel în România.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel. Deschis recent în orașul de...

Alte știri din aceeași categorie