10.2 C
Campulung Muscel
marți, 27 februarie, 2024

Răsturnare de situație. Ce se va întâmpla cu programul RABLA

Alte Știri

Răsturnare de situație. Ce se va întâmpla cu programul RABLA. Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la Mioveni, după ce a vizitat uzina Dacia, că nu este de acord să mai dăm 10.000 euro să-ţi iei o maşină electrică de 200.000 de dolari sau euro şi că preferă la programul Rabla să mergem pe maşinile produse în România.

„Deblocăm şi Rabla. Nu sunt de acord să mai dăm 10.000 euro să-ţi iei o maşină electrică de 200.000 de dolari sau euro. Credeţi-mă, prefer la programul Rabla să mergem pe maşinile produse în România, prioritate au, normal, cele pe criteriu verde. Cred că în acest moment intrăm într-o normalitate”, a spus premierul. Şeful Executivului a arătat că prima sa maşină a fost o Dacie.

Răsturnare de situație. Ce se va întâmpla cu programul RABLA

„A fost prima maşină şi îi povesteam domnului CEO pe Europa cum am stat două zile în Piteşti ca să cumpăr maşina Dacia, că trebuia să stai la o coadă şi cum întotdeauna exista un intermediar care îţi spunea, te întreba cu nonşalanţă dacă vrei bord de CN sau ce culoare vrei. Tu, îi spuneai: cum? vreau şi bord de CN. Bineînţeles că după două zile de aşteptări, că trebuia să stai să şi plăteşti hotel şi pierdeai bani, de fapt, cumpărai ce îţi dădea. Dar aşa am cumpărat eu prima Dacie, fără bord de CN”, a povestit premierul.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt românii care NU trebuie să mai plătească IMPOZIT auto chiar dacă dețin un autoturism în ROMÂNIA

Românii care au o mașină veche și vor să scape de ea, însă nu sunt interesați să își achiziționeze una nouă pot să apeleze și în acest an la programul Rabla Local. Cu toate acestea, cei care vor să se înscrie în program trebuie să îndeplinească o serie de condiții.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt românii care pot șofa autovehicule mai grele de 3,5 de tone, cu permis de categorie B

În 2023, românii care au vrut să scape de mașinile vechi au avut la dispoziție trei programe: Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local. În timp ce Rabla Clasic, Rabla Plus, presupun acordarea unei reduceri la achiziția unei mașini noi pentru cei care duc la casat vechiul vehicul, programul Rabla Local permite acordarea unui stimulent financiar, fără ca beneficiarul să fie obligat să-și cumpere o altă mașină.

Nu a anunțată data de începere pentru programul Rabla Local 2024

Până în prezent, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) nu a anunțată data de începere pentru programul Rabla Local 2024 și asta  pentru că încă se află în derulare Rabla Local 2023.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Cum arată noul DUSTER din 2024 care se vinde sub 20.000 de euro și chiar e WOW

Motivul pentru care Rabla Local 2023 nu s-a încheiat încă este faptul că dosarele persoanelor înscrise pentru a primi finanțare au fost transmise abia în luna octombrie administrațiilor locale.

Deși în 2023, au fost aproape 100.000 de vehicule uzate pentru care s-a solicitat acordarea voucher-ului, sunt în continuare primării care nu au epuizat încă  fondurile.

 

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie