5.7 C
Campulung Muscel
vineri, 1 martie, 2024

Obiectul de la frigider pe care nu îl bagi în seamă și rupe la consumul de energie

Alte Știri

Obiectul de la frigider pe care nu îl bagi în seamă și rupe la consumul de energie. Știai că, dacă ai grijă să cureți un obiect de la frigider, poți să reduci consumul de energie pe care îl face aparatul electrocasnic? Nu numai că frigiderul va funcționa mai bine datorită faptului că va fi igienizat, ci și costul de pe facturile la energie va fi mai mic. Află mai jos despre ce este vorba.

CITEȘTE ȘI. U.E a lansat un nou atac asupra buzunarelor românilor. Dispar frigiderele și aparatele de aer condiționat

Frigiderul este unul dintre aparatele electrocasnice de bază din bucătărie, însă deseori este ignorat când vine vorba despre curățenie și igienizare. Multe gospodine obișnuiesc să uite mâncare în el, să lase scurgeri în sertare până se cristalizează, petrecând apoi mult timp pentru a-l spăla.

Obiectul de la frigider pe care nu îl bagi în seamă și rupe la consumul de energie

Aparatul electrocasnic în cauză trebuie neapărat curățat periodic atât la exterior, cât și la interior. Indiferent dacă aplici o soluție standard sau prepari tu propria ta soluție, nu uita de rafturile și interioarele sertarurilor. Îți explicăm în continuare cum trebuie să procedezi.

CITEȘTE ȘI. Un nou trend isterizează TIKTOK-ul. Ce se întâmplă dacă bagi sulul de hârtie igienică în frigider

Cât de des se curăță frigiderul

În general, frigiderul trebuie curățat în fiecare lună sau o dată la două săptămâni, în funcție de caz. Se scoate mâncarea, se face curățenie printre alimente, se șterg resturile, se spală totul, se clătește și se șterge cu un prosop curat. Există însă două obiecte ce pot fi igienizate mai rar.

CITEȘTE ȘI. Poveste virală. Colegii îi furau mereu laptele din frigider

Din păcate, chiar dacă tava de scurgere și bobinele frigiderului pot fi curățate mai rar, recomandat fiind o dată la trei luni, multe gospodine nici nu le iau în calcul. Scoate grătarul din partea inferioară a frigiderului și curăță-l de apa stătută sau de mucegai. Usucă tava și pune-l înapoi la loc.

CITEȘTE ȘI. Ingredientul care strică mâncarea în frigider chiar și după o zi

Bobinele frigiderului sunt, așa cum mai spus, des ignorate de gospodine. Pentru a le curăța, este necesar să scoți frigiderul din priză, să îl îndepărtezi ușor și cu grijă de perete pentru a ajunge la modelele cu serpentine de la spatele aparatului electrocasnic.

Încearcă și tu să cureți bobinele cu aspiratorul

Unele modele încorporate pot avea bobine situate în spatele unui orificiu de ventilație în partea de sus, de jos sau din spate a frigiderului. Unele au chiar orificii de ventilație înșurubate peste bobine. La aceste modele, va trebui să utilizezi un accesoriu lung și îngust pentru a le curăța.

CITEȘTE ȘI. Ce aparate electrocasnice din casa ta îți dau contorul peste cap. Nu e de glumă, consumă cât 475 de becuri

De obicei, bobinele frigiderului sunt accesibile oricărei gospodine, putând fi curățate cu ușurință. Ia aspiratorul și trage tot praful de pe ele până sunt curate. Multe persoane nu știu, însă bobinele prăfuite sau pline de mizerie determină frigiderul să funcționeze mai mult decât ar trebui.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Rețeta de parizer de casă care a cucerit internetul

Dacă menții bobinele frigiderului curate și le igienizezi o dată la trei luni, vei reuși să scazi consumul de energie al aparatului electrocasnic și, implicit, costul facturilor la acest serviciu va fi mai mic. Cei care au pus în aplicare această metodă spun că au economisit bani la modul real. Încearcă-l și tu!

Ultimele Știri

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni. Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne,...

Alte știri din aceeași categorie