18.5 C
Campulung Muscel
duminică, 28 mai, 2023

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Chec cu cașcaval. Se topește în gură și e surprinzător!

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Chec cu cașcaval. Se topește în gură și e surprinzător! Checul este unul dintre cele mai cunoscute preparate.

Această prăjitură este cunoscută drept un desert realizat dintr-o compoziție obținută prin simplă amestecare a ingredientelor (făină, unt, ouă, zahăr, praf de copt), coaptă, de obicei, într-o formă dreptunghiulară.

Ingrediente

– 3 ouă;

– 150 ml lapte;

– 80 ml ulei floarea soarelui;

– sare, piper;

– 300 g făină;

– 1 pliculeţ praf de copt;

– 100 g caşcaval tăiat cubuleţe;

– 100 g salam tăiat cubuleţe (sau sunca preferată);

– 100 g caşcaval dat pe răzătoare;

– 30 g parmezan.

Mod de preparare

Primul lucru pe care trebuie să îl facem pentru a prepara această rețetă de chec cu cașcaval este să încingem cuptorul la 180°C. Apoi, trebuie să ungem cu unt şi făină, spray non stick sau folosim hârtie de copt în tava în care vom pune compoziția pentru chec.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Chec cu cașcaval. Se topește în gură și e surprinzător!

După care, luăm un bol încăpător unde adăugăm ouăle, sare și piper, le batem bine cu telul. Pentru următorul pas trebuie să adăugăm laptele și uleiul și să amestecăm bine compoziția.

După aceea, punem şi făina, praful de copt, amestecăm din nou. Abia acum urmează pasul unde încorporăm caşcavlul cubuleţe, salamul, caşcavalul dat pe răzătoare.

Turnăm, apoi, întreaga compoziţie în tava pregătită și nivelăm cu spatula. Pentru coacere, trebuie să lăsăm preparatul la cuptor pentru un timp de 35-40 de minute sau până checul trece testul scobitorii. După acest timp, checul cu cașcaval este gata.

Poftă bună!

Ultimele Știri

Ce calculatoare se cumpără prin programul „Euro 200”. Este obligatoriu un anumit sistem de operare

Ce calculatoare se cumpără prin programul „Euro 200”. Este obligatoriu un anumit sistem de operare. S-a modificat și configurația minimă...

Alte știri din aceeași categorie