6.7 C
Campulung Muscel
joi, 25 aprilie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Nebunieeee în farfurie. Prăjitură cu frișcă și nuci

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Nebunieeee în farfurie. Prăjitură cu frișcă și nuci.

Dacă nu mai știi ce să prepari pentru momentele dulci petrecute alături de cei dragi, îți recomandăm rețeta de prăjitură cu frișcă și nuci. Este una dintre acele prăjituri despre care se poate spune că este, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.

Rețeta prăjiturii este una veche pe care o preparau mamele sau bunicile în trecut. Se prepară din foi coapte pe dosul unei tăvi rotunde, sau dreptunghiulare și o cremă de frișcă îmbogățită cu nuci, migdale sau alune. Preparată sub formă rotundă poate fi încadrată și în colecția rețetelor de tort.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Nebunieeee în farfurie. Prăjitură cu frișcă și nuci

Important pentru reușita sigură a prăjiturii este ca frișca să fie de calitate. O frișcă bună, cremoasă, cu un coeficient de peste 30% grăsime oferă siguranță pentru deserturi reușite. Celelalte ingrediente sunt simple și foarte comune, le ai deja prin cămară și prin frigider. Descoperă aici cum se bate frișca din smântână.

Ingrediente

Pentru două foi de aluat fraged cu diametrul de 25 cm:

  • 1 ou de mărime medie
  • 2 linguri de lapte
  • 2 linguri de miere
  • 1 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 gr de zahăr
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 350 gr de făină.

Pentru crema de frișcă cu nuci:

  • 500 ml de smântână pentru frișcă
  • 150 gr de zahăr pudră
  • 1 linguriță cu extract sau esență de vanilie
  • 350 gr de nuci măcinate mai grosier
  • 3 linguri de zahăr pentru caramelizat.

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în aducerea pe masa de lucru a ingredientelor pentru foile de aluat. Apoi pregătești aluatul care necesită frământare și odihnă, pentru a deveni elastic și a se putea modela.

Cum prepari aluatul pentru prăjitură cu frișcă și nuci

Sparge oul într-un bol și amestecă-l bine cu sarea și zahărul. Folosește mixerul și amestecă ingredientele până când compoziția devine spumoasă.

Adaugă pe rând: uleiul, mierea și laptele. Omogenizează compoziția după fiecare ingredient adăugat. Stinge bicarbonatul în oțet și adaugă-l în compoziție. Apoi încorporează treptat făina trecută prin sită. Frământă aluatul până când devine compact, ușor moale, dar nelipicios. Împachetează-l în folie de prospețime și lasă-l la odihnit pentru 15-20 de minute.

Pentru a coace foile de aluat fraged, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge cu ulei o formă rotundă de 25 cm diametrul. Presară și puțină făină. Împarte aluatul în două părți egale.

Întinde pe rând fiecare parte de aluat într-o foaie de dimensiunea tăvii. Așază pe rând foile de aluat pe dosul tăvii și coace-le pentru 4-5 minute fiecare, la 180 de grade Celsius. Foile vor fi casante după coacere, dar se vor hidrata bine de la umiditatea cremei.

Cum prepari crema pentru prăjitura cu frișcă și nuci

Scoate smântâna de la frigider și pune-o în bolul mixerului. Mixeaz-o până când începe să capete consistență, apoi adaugă treptat zahărul pudră și extractul sau esența de vanilie. Când crema de frișcă devine fermă adaugă nucile măcinate mai grosier.

Pune crema între foile de aluat coapte. Întinde un strat mai subțire de cremă și deasupra ultimei foi.

Caramelizează câteva nuci în 2-3 linguri de zahăr, macină-le după răcire și decorează prăjitura cu ele. Pune delicioasa prăjitură cu frișcă și nuci la rece pentru 5-6 ore, apoi o poți porționa și servi alături de cei dragi.

sursa – hellotaste.ro

Ultimele Știri

Nicolae Velcea: ”Datorită încrederii pe care cetățenii mi-au acordat-o am dus la bun sfârșit proiecte importante”

Nicolae Velcea: ”Datorită încrederii pe care cetățenii mi-au acordat-o am dus la bun sfârșit proiecte importante.” Nicolae Velcea și-a depus...

Alte știri din aceeași categorie