Rucărean prins de poliţişti transportând material lemnos, fără forme legale…
Rucărean prins de poliţişti transportând material lemnos, fără forme legale…

Rucărean prins de poliţişti transportând material lemnos, fără forme legale…

Tăierile massive de lemn, ilegale de cele mai multe ori, au lăsat pădurile goale, au făcut ca la căderile mai mari de precipitaţii, localităţile să fie măturate de viituri, însă aceste aspect nu sunt văzute decât atunci când se produc nenorociri, atunci când viiturile iau vieţi, căci despre pagubele materiale, nu se poate vorbi dacă avem în vedere vieţile curmate.

Din acest motiv, oamenii de la Garda Forestieră, dar şi poliţiştii, deruleayă permanent acţiuni de control, atât ale maşinilor aflate în traffic, maşini încărcate cu material lemons, cât şi la gatere. Nu de puţine ori, oamenii de la Garda Forestieră, dar şi poliţiştii au descoperit ilegalităţi, însă amenzile aplicate, în contrapartidă cu paguba creată ecosistemului, sunt mult prea mici.

Vineri, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică au acționat împreună cu specialiștii Biroului Garda Forestieră Județeană Argeș din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, pentru combaterea sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la o societate comercială cu sediul în localitatea Rucăr, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.

Din verificări s-a constatat faptul că administratorul societății verificate a expediat fără documente legale cantitatea de 26,70 m.c. cherestea rășinoase.

Ca urmare a celor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos în cauză, cu o valoare de aproximativ 20.000 de lei, a fost confiscat valoric.

About The Author

Related posts