10.2 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Se dau noi tichete de masă și zile libere. Cine sunt românii norocoși

Alte Știri

Se dau noi tichete de masă și zile libere. Cine sunt românii norocoși. Donatorii de sânge vor primi din 2024 tichete de masă cu valoare de patru ori mai mare față de anii trecuți. Scopul e ca numărul de donatori să crească din ce în ce mai mult. În plus, pot primi şi alte bonuri de masă de 880 de lei

Conform ultimului set de măsuri fiscale, angajații români ar putea să primească bani în loc de tichete de masă sau carduri pentru alimente. Valoarea unui bon de masă ar fi ajuns la 40 de lei.

Se dau noi tichete de masă și zile libere. Cine sunt românii norocoși

Dacă vreți să donați sânge, trebuie să știți că veți avea și anumite beneficii, inclusiv tichete de masă. Orice cetățean român, care a împlinit vârsta de 18 ani, are dreptul de a dona sânge. Bineînțeles că trebuie să îndepliniți anumite condiții de sănătate, pentru a putea face acest gest caritabil. În schimb, veți primi și mai multe beneficii, din partea statului.

CITEȘTE ȘI. O nouă mașină șochează pe străzile din România. Prețul este uluitor

Dacă v-ați hotărât să donați sânge, trebuie să știți că veți beneficia de anumite drepturi și avantaje. Înainte de a face acest gest, veți fi supus unor analize, pentru a evita riscul de a îmbolnăvi persoana sau persoanele care vor primi sângele dumneavoastră.

Beneficiile care sunt acordate donatorilor de sânge sunt menite să încurajeze acest gest, care poate salva viața altor oameni.

CITEȘTE ȘI. Ne trebuie telefoane super șmechere! Vom avea buletinele de identitate pe ele. Adio, în portofel și altele

Legislația din România prevede ca orice persoană care vrea să doneze sânge să fie informată corect, în legătură cu ceea ce implică acest act caritabil. Astfel, donatorului de sânge i se va explica, cu exactitate, ce analize i se fac și ce scop au acestea.

În pus, donatorul are dreptul de a primi buletinul cu rezultatele analizelor. Dacă ați donat sânge, trebuie să știți că, în fiecare an, aveți dreptul de a efectua un examen radiologic pulmonar, un examen biologic extins si un examen cardiologic, fără să plătiți.

CITEȘTE ȘI. A fost anunțată data când intră banii pe cardurile sociale pentru alimente în luna aprilie

Vouchere pentru donatori de sânge. De asemenea, persoanele care donează sânge în mod regulat pot primi gratuit un tratament cu fier, în cazul în care se depistează că au deficit de fier, din cauza donărilor.

Iată care sunt și celelalte beneficii de care se pot bucura donatorii de sânge:

  • 7 tichete de masă
  • o zi liberă de la muncă, atunci când donați sânge
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu sau de reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde își are sediul instituția la care se efectuează donarea de sânge

CITEȘTE ȘI. Veste grozavă pentru pensionari. A fost făcut anunțul! Cine sunt seniorii care vor primi 80% în plus la recalcularea din septembrie

  • dacă persoana care donează sânge locuiește în zona în care se află și centrul de donare, aceasta are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pentru o lună.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie