Sute de modele de ie în Centrul Civic din Mioveni
Sute de modele de ie în Centrul Civic din Mioveni

Sute de modele de ie în Centrul Civic din Mioveni

Centrul Cultural Mioveni și Primăria orașului, alături de Clubul Copiilor Mioveni și Școala Populară de Arte și Meserii Pitești au organizat, la Mioveni, o amplă manifestare culturală dedicată sărbătorii Zilei Universale a Iei.

Vreme de aproape două ore, Centrul Civic din Mioveni a fost inundat de culoarea și originalitatea nenumăratelor modele de ie, pe care câteva sute de copii, tineri, funcționari publici și angajați ai instituțiilor din Mioveni le-au purtat cu mândrie, în această zi specială.

În cadrul evenimentului a fost organizată o expoziție de costume tradiționale românești, iar cursanții Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești și ai Clubului Copiilor din Mioveni au încântat publicul cu recitaluri folclorice și dansuri populare.

Ritmurile cântecelor populare i-au atras pe cei prezenți într-o imensă horă a veseliei, la care s-au prins toți purtătorii de ie, de la cel mic, până la cel mai bătrân. Ia – denumire dată la origini exclusiv piesei vestimentare feminine – cămaşă tradiţională românească de sărbătoare – este considerată cea mai importantă piesă din costumul popular. În prezent, ia se impune din ce în ce mai mult în conştiinţa europeană şi mondială, ca un format vestimentar tradiţional românesc de o frumuseţe unică şi originală.

About The Author

Related posts