13 C
Campulung Muscel
luni, 7 octombrie, 2024

Ţâroiu, viceprimarul-edil le-a mulţumit ruşilor prezenţi la Câmpulung, că au luat tezaurul, altfel în România, dispărea de mult!

Alte Știri

Astăzi, 4 mai 2015, fix la ora 15.00 o delegaţie din partea Ambasadei Rusiei alături de ambasadorul Azerbaidjan în România a fost prezentă la Cimitirul Flămânda, pentru a depune coroane cu flori la monumentul ridicat în memoria soldaţilor ruşi cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial. În urmă cu 70 de ani, lua sfârşit în Europa, cel de-al Doilea Război Mondial. A fost cel mai devastator conflict pe care l-a cunoscut omenirea în toate timpurile, lăsând în urma sa zeci de milioane de victime şi pagube materiale incomensurabile. A pornit la decizia unui dictator, pe numele său Adolf Hitler, care îşi propusese să creeze o lume nouă, una a intoleranţei şi a crimelor în masă. Sfârşitul său a fost pe măsura faptelor. S-a sinucis în bunkerul din Berlin asediat de Armata Roşie, împreună cu proaspăta sa soţie, Eva Braun. Ceea ce a început Germania lui Hitler s-a sfârşit prost, dar, din păcate, a avut consecinţe tulburi pentru Europa. Euforia provocată de finalul unui război sângeros, a fost înlocuită cu realitatea împărţirii Europei în zona ţărilor libere şi a celor ce vor fi înglobate în sistemul comunist, condus de URSS. Din păcate, România va face parte din a doua tabără.

Ruşii s-au lovit de organizarea proastă a autorităţilor locale!

Delegaţia oficială prezentă astăzi la Câmpulung, a fost aşteptată la orele 14.30 la în faţa Primăriei Câmpulung pentru ca oficial să ajungă la Cimitirul Flămânda. Cum ruşii alături de ambasadorul Azerbaidjan au ajuns singuri mai devreme de 14.30 la Cimitirul Flămânda, viceprimarul Liviu Ţâroiu nu a mai fost de găsit. Până când viceprimarul a ajuns la Cimitirul Flămânda, toată delegaţia a avut de aşteptat câteva minute întregi, după care membrii delegaţiei au rămas cam dezamăgiţi, pentru că nu au fost prezentaţi oficial la microfon. S-a putut asculta doar imnul României şi al Rusiei de la casetofonul unui autoturism şi cam atât. Ca să iasă în evidenţă, Mihai Eftime, un luptător înfocat al unirii dintre Basarabia şi România, de loc din Câmpulung, a fost prezent la Cimitirul Flămânda cu o coroană de flori, pe care a depus-o la un alt monument, la doar câţiva metri de delegaţia străină. Ruşii au rămas miraţi de gestul bărbatului iar mai mult decât atât, Mihai Eftime a profitat de dialogul jurnaliştilor cu Pavel Alekseenko, secretar II la Ambasada Federaţiei Ruse în România.

“Vreau să mulţumesc autorităţilor locale, Garnizoanei care este aici, celor care au participat la acest eveniment comemorativ legat de cel de-al Doilea Război Mondial. La noi, este numit Marele Război Patriotic. În acest an, noi sărbătorim 70 de ani de la victoria asupra fascismului. Toţi ştim că românii şi soldaţii ruşi au luptat cot la cot, umăr la umăr, pentru a înfrânge fascismul hitlerist. Începând de la 23 august 1944, eroii români şi sovietici au învins această ciumă maro. Această iniţiativă e dedicată acestui eveniment comemorativ. Am fost la Piteşti şi la Curtea de Argeş unde am avut ceremonii solemne. Mulţumim mult pentru interesul acordat de autorităţile române, pentru că aceasta este victoria noastră comună şi nu trebuie să uităm istoria”, a subliniiat Pavel Alekseenko, secretar II în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse în România.

Întrebat dacă există vreo legătură între vizita domniei sale şi situaţia tensionată existentă acum, acesta a precizat: “Există politică şi geopolitică, dar mi se pare că va fi mai corect şi va fi mai bine dacă vorbim de istorie. Dacă avem nişte relaţii tensionate, eu sper că timpul care trece le va face, să fie cât mai bune. Aşa sperăm noi şi asta este misiunea noastră ca să îmbunătăţim relaţiile dintre popoarele noastre”, a mai precizat mai precizat Alekseenko. La ceremonia desfăşurată pe platoul de la Flămânda din Câmpulung a venit şi Mihai Eftime, un luptător înfocat al unirii dintre Basarabia şi România. Acesta, printre altele a ţinut să îi mulţumească reprezentantului Federaţiei Ruse în România pentru faptul că ne-au păstrat tezaurul: “Vă mulţumim că ne-aţi păstrat tezaurul şi că este în siguranţă acolo!”, a spus Eftimie. Pavel Alekseenko i-a răspuns: “Sper şi eu că este în siguranţă!”. Viceprimarul municipiului Câmpulung, Liviu Ţâroiu a completat: “Dacă nu era acolo s-ar putea să nu mai fi fost la noi…”. Mai multe amănunte găsiţi în materialul video ataşat.

 

Ultimele Știri

VIDEO. Rar mai vezi așa ceva. Ce s-a întâmplat cu cea mai veche icoană din România de la mânăstirea Nămăiești

VIDEO. Rar mai vezi așa ceva. Ce s-a întâmplat cu cea mai veche icoană din România de la mânăstirea...

Alte știri din aceeași categorie