20.2 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

Ultimă oră. Percheziții la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș

Alte Știri

Ultimă oră. Percheziții la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș. Este vorba despre un dosar de corupție, conform unor surse judiciare. Conform surselor citate, procurorii DNA suspectează mai multe achiziții.

UPDATE. Consiliul Județean Argeș -Comunicat de presă

Ținând cont că întotdeauna am dat dovadă de transparență și corectitudine, vă informăm că astăzi, 7 septembrie 2023, organele de cercetare au solicitat Consiliului Județean Argeș predarea unor înscrisuri.

Angajații instituției au dat curs solicitării și au pus la dispoziție cu promptitudine toate documentele cerute.
Se fac verificări în privința unui proiect al unei instituții subordonate CJ Argeș.
Facem precizarea că, la acest moment, nu suntem abilitați să oferim mai multe informații din dosar pentru a nu împiedica buna desfășurare a activității organelor de cercetare.
De asemenea, subliniem că, până în acest moment, niciun angajat al Consiliului Județean nu a fost chemat la audieri și nici nu i s-a adus la cunoștință vreo calitate procesuală, ci vorbim doar de predarea unor documente oficiale.
Consiliul Județean Argeș și instituțiile subordonate au în derulare zeci de proiecte pe toate axele de finanțare existente (fonduri europene, guvernamentale), atragerea de cât mai multe fonduri fiind principalul obiectiv pentru dezvoltarea județului. Toate aceste proiecte sunt transparente, realizate în urma unor licitații publice și sunt verificate constant de instituțiile abilitate.
Toate instituțiile de control sunt obligate să facă verificări în urma sesizărilor primite sau a oricăror suspiciuni privind investițiile publice, iar noi am fost și vom continua să răspundem cu promptitudine și transparență tuturor demersurilor pentru a elimina orice suspiciune cu privire la cheltuirea incorectă a banului public.
Avem încredere în obiectivitatea acțiunilor organelor de control și vom fi întotdeauna un partener deschis!

UPDATE. Comunicat de presă – DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind cumpărarea de către o instituție publică a unor locuințe destinate persoanelor vulnerabile.

În cursul zilei de 07 septembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 21 locații, situate pe raza județului Argeș, din care trei sunt sedii ale unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

La Consiliul Județean Argeș nu s-au făcut percheziții, a fost ridicat doar un singur telefon.

Sunt percheziții și la primăria comunei Ștefănești (Argeș). Sunt cercetate mai multe achiziții de imobile pentru persoane vulnerabile. Perchezițiile sunt în desfășurare. Procurorii investighează prețurile la niște imobile.

Revenim cu mai multe amănunte.

 

 

Ultimele Știri

Anunț important din partea APĂ CANAL 2000

S.C. APĂ CANAL  2000  S.A.  aduce la cunoștință utilizatorilor care sunt potențiali poluatori prin natura activităților desfășurate și implicit...

Alte știri din aceeași categorie