30 C
Campulung Muscel
miercuri, 19 iunie, 2024

Un asistent maternal s-a ales cu dosar penal, după ce şi-a maltratat copiii luaţi în plasament!

Alte Știri

Doi copii care până săptămâna trecută erau în plasament la Aurora Cotescu din localitatea Schitu-Goleşti, judeţul Argeş au fost maltrataţi de această femeie ani la rând. Micuţii erau pedepsiţi să nu iasă la joacă cu ceilalţi copii, asistentul maternal îi ţinea mai mult nemâncaţi, îi folosea la muncă în gospodărie, iar când îi pedepsea îi punea să mănânce urzici. În ciuda coreţiilor pe care le trăiau zilnic aceşti copii, la şcoală au rezultate deosebit de bune. Tot acest calvar s-a încheiat după ce Pişinaru Andrei a venit la liceu, bătut şi conducerea şcolii a anunţat situaţia băiatului, la Piteşti, la superiorii asistentului maternal.

,,La un elev al liceului nostru am costatat că a avut nişte zgârieturi, noi avem un protocol cu DGASPC, potrivit acestuia, trebuie să relatăm orice schimbare în comportamentul elevilor din plasament, am costat asta la elevul cu pricina şi joia trecută, am informat DGASPC, şi dumnealor au venit aici şi au luat măsurile care s-au impus. Eu mi-am făcut datoria să informez DGASPC. Este un elev extraordinar, are media 9,94. El este în clasa a X-a, profil filologie”, a declarat Nicolae Zaharia, directorul Liceului Teoretic ,,Dan Barbilian”.

Roxana Oancea, şeful Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate ne-a declarat faptul că asistentul maternal nu are voie să intre după cei doi copii în centru şi pe numele său s-a deschis dosar penal, după ce Pişinaru Andrei a fost consultat de medic şi s-a ales cu certificat medico-legal. De pe urma acestor copii, asistentul maternal câştiga lunar aproximativ 3.000 de lei, iar în scurt timp va fi nevoită să dea socoteală pentru aceşti bani.

,,Pişinaru Andrei şi Laurenţiu au sosit în instituţia noastră, vineri 21 martie a.c, în jurul orelor 17.00, aici au găsit înţelegere, linişte şi căldură. Imediat s-au acomodat la noi, s-au integrat, în momentul actual sunt într-un program de consiliere, se simt bine, îşi doresc să rămână în continuare aici, şi să îşi urmeze cursurile şcolare, cu aceleaşi note bune care le au, şi la Liceul Pedagogic şi la Liceul Dan Barbilian. Sub nicio formă nu mai doresc să se întoarcă în familia asistentului maternal, de unde au venit, din comuna Schitu-Goleşti. Au fost agresaţi, cel mic Andrei mai grav, fapt pentru care a fost consultat de un medic, eliberându-se certificat medico-legal”, a declarat Roxana Oancea, şeful Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate.

Vecinii copiilor de la Schitu-Goleşti, spun că aceştia erau nişte băieţi foarte cuminţi care nu prezentau probleme, în comunitatea lor.

,,Erau nişte copii cuminţi, îi cunoşteau toţi vecinii, îi mai punea la muncă, îmi dădeau bună ziua, eu la fel, nu discutam cu ei, nu i-am văzut niciodată la joacă, se duceau singuri la şcoală, doamna are o singură fată care s-a măritat, soţul i-a murit de mult, doamna are în jur de 56 de ani, fata ei nu mai locuieşte aici”, a declarat un vecin.

Ultimele Știri

Tânărul de succes din Argeș care conduce un imperiu evaluat la peste 400 de milioane de euro

Tânărul de succes din Argeș care conduce un imperiu evaluat la peste 400 de milioane de euro. Familia Trandafir...

Alte știri din aceeași categorie