23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Veste imensă. Lista nouă cu alimentele pe care le poţi cumpăra cu cardul social

Alte Știri

Veste imensă. Lista nouă cu alimentele pe care le poţi cumpăra cu cardul social. Vouchere sociale reprezintă un ajutor de la stat pentru 2,5 milioane de români. Aceştia primesc pe cardul nominal câte 250 de lei. Bani pe care îi pot folosi pentru a achiziţiona o categorie de alimente.

CITEȘTE ȘI. Ajutor de la Stat pentru familiile cu cel puţin doi copii

Tichetele au început să fie distribuite din vara anului trecut. Și lista magazinelor care acceptă plata cu astfel de carduri s-a mărit, de-a lungul timpului.

CU CINE VOTAȚI LA PRIMĂRIA CÂMPULUNG, LA ALEGERILE DIN DATA DE 9 IUNIE?

 • MĂDULĂREA GEORGEL - PSD (45%, 2.111 Votes)
 • LASCONI ELENA VALERICA - Alianța Drepta Unită USR-PMP-FORȚA DREPTEI (35%, 1.662 Votes)
 • DOBRESCU ANDREI - AUR (8%, 380 Votes)
 • MĂGEANU NORRIS MARCU - PNL (5%, 213 Votes)
 • ZICHIL ALEXANDRU IONUȚ - Partidul Alternativa Dreaptă (4%, 200 Votes)
 • DUMITRESCU MARIUS - Partidul S.O.S România (2%, 80 Votes)
 • STUPARU IOAN VIRGIL - PUSL (1%, 60 Votes)

Total Voters: 4.706

Loading ... Loading ...

CITEȘTE ȘI. Veste imensă pentru beneficiarii cardurilor sociale! Pot servi masa la restaurant, după ce intră banii pe carduri

Veste imensă. Lista nouă cu alimentele pe care le poţi cumpăra cu cardul social

Acestea sunt oferite o dată la două luni, până la finalul anului. Și nu este nevoie să demaraţi vreo procedură anume pentru a le primi. Ministerul Muncii vă va livra prin Poşta Română, fără să fie nevoie să faceţi dosare, ca în cazul ajutoarelor sociale.

CITEȘTE ȘI. Veste imensă pentru femeile gravide, lăuzele şi un părinte singur. Ce le-a pregătit Statul?

Cardurile vin întotdeauna cu o scrisoare în care sunt trecute instrucţiunile de utilizare, alături de codul PIN, precum şi alte detalii despre operatorii economici parteneri, unde le puteţi utiliza. Există în plicul pe care îl veţi primi prin poştă inclusiv un număr de telefon pentru cazurile când întâmpinaţi probleme şi aveţi nevoie de ajutor.

CITEȘTE ȘI. Amenzi uriașe. Ce nu au voie să facă angajaţii cu voucherele de vacanţă

Prin intermediul tichetelor sociale veţi putea achiziţiona mese calde sau alimente, în valoare de 250 de lei, precum: ulei, făină, cafea, mălai, bulion, cartofi, apă plată, apă minerală, mazăre, carne tocată, piept de pui, ceapă, cartofi, cârnaţi, brânză de vaci, caşcaval, şuncă, salam, castraveţi, roşii, lapte, peşte, ton la conservă, diverse fructe la conservă.

CITEȘTE ȘI. Surpriză uriașă pentru români. Ce bunătăți primesc în pachetele grele cu alimente?

După cum am menţionat anterior, nu este necesar să vă atestaţi dreptul de a primi aceste tichete pentru alimente. Ministerul se ocupă de verificări şi le trimite prin poştă. Numai că există doar anumite categorii de români care sunt incluşi în program, după cum urmează:

CITEȘTE ȘI. Veste uriașă. Se plătesc 719 lei de persoană în România. Data când intră banii pe carduri

 • pensionarii cu venituri lunare mai mici sau egale cu 1.500 de lei;
 • persoanele care au fost încadrate în grade de handicap grave, accentuate sau medii, ale căror venituri nete lunare nu depăşesc suma de 1.500 de lei;
 • familiile cu cel puţin 2 copii aflaţi în întreţinere, cu venituri nete lunare pe membru de familie de maximum 600 de lei;
 • familiile cu un singur părinte, ale cărui venituri nu trebuie să depăşească suma de 600 de lei;
 • familiile care primesc ajutor social de la stat;
 • persoanele fără adăpost.

CITEȘTE ȘI. Veste imensă pentru românii care locuiesc la curte. Primesc vouchere cu sume foarte mari

Lista Ministerului Muncii se actualizează constant, pe baza criteriilor de eligibilitate, privind venitul maxim lunar. Aceasta poate primi modificări lună de lună, ceea ce înseamnă că vor fi considerate şi alte persoane eligibile sau altele nu vor mai primi tichetele pentru alimente, dacă depăşesc venitul mediul lunar stabilit.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie