22.9 C
Campulung Muscel
joi, 18 iulie, 2024

Vești grozave. Bani sau vouchere pentru alimente în schimbul tichetelor CFR, nefolosite

Alte Știri

Vești grozave. Bani sau vouchere pentru alimente în schimbul tichetelor CFR, nefolosite. În cursul anului 2024, pensionarii din România se vor bucura de unele modificări semnificative în ceea ce privește beneficiile de la Stat. Două propuneri legislative care au un impact direct asupra acestora se află în prezent în atenția Parlamentului.

Una dintre aceste propuneri vizează transformarea cupoanelor CFR neutilizate de către pensionari în sume de bani sau tichete pentru alimente. Aceasta ar oferi o soluție utilă pentru pensionarii care nu pot beneficia de călătorii cu trenul. Permițându-le acestora să folosească banii sau tichetele pentru a-și acoperi nevoile zilnice de alimente.

CITEȘTE ȘI. Telefoane șmechere pentru clienții vechi și noi. Oferte foarte bune de la DIGI RCS RDS

În plus, pensionarii se vor bucura și de fonduri suplimentare în afara pensiei. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Caselor de Pensii Județene, voucherele de transport vor fi distribuite în cursul acestei luni. Aceste vouchere permit pensionarilor să beneficieze de o reducere de 50% la tarifele de călătorie cu trenul conform prevederilor Legii nr. 147/2000.

Vești grozave. Bani sau vouchere pentru alimente în schimbul tichetelor CFR, nefolosite

Beneficiile legate de călătoriile cu calea ferată se extind și asupra partenerului de viață al pensionarului, în funcție de circumstanțe. Cu toate acestea, numărul total de călătorii la care titularul are dreptul rămâne neschimbat. Astfel, dacă pensionarul călătorește singur, va trebui să prezinte propriul act de identitate și talonul special de călătorie al titularului la controlul legitimațiilor de călătorie.

Pentru a călători cu trenul, este necesară obținerea unei legitimații de călătorie pe baza cuponului talon, care se desprinde din talonul special de călătorie de către personalul operatorului de transport. De asemenea, pensionarii trebuie să achite 50% din tariful de transport pentru trenurile regio sau interregio, clasa a 2-a, după caz. Dacă se solicită loc rezervat, va trebui achitat integral tichetul de rezervare.

CITEȘTE ȘI. Bursele sociale în 2024. Când intră banii pe card

În prezent, există două propuneri legislative care vizează transformarea biletelor neutilizate în bani sau tichete pentru alimente, oferind astfel o mai mare flexibilitate pensionarilor. Una dintre inițiativele legislative propune acordarea a 6 călătorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile cu trenul de persoane clasa a II-a pentru pensionarii din sistemul public de pensii, precum și pentru pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale.

Pentru a călători cu trenul, este necesară obținerea unei legitimații de călătorie pe baza cuponului talon

De asemenea, propunerea legislativă prevede că biletele de tren oferite anual la preț redus pentru pensionari ar putea fi compensate în cazul în care nu sunt utilizate. Astfel, pensionarii care nu au putut beneficia de aceste călătorii reduse vor putea primi o compensație în bani.

CITEȘTE ȘI. Anunț extrem de important din partea Poștei Române. Este legat de utilizarea cardurilor de energie

Aceste propuneri legislative reprezintă o încercare de a veni în întâmpinarea nevoilor pensionarilor și de a le oferi o mai mare libertate de a-și gestiona beneficiile. Ele reflectă eforturile autorităților de a asigura un nivel de trai decent pentru această categorie importantă de cetățeni.

Modificările anticipate pentru pensionarii din România în 2024 aduc beneficii semnificative în ceea ce privește călătoriile cu trenul și posibilitatea de a transforma biletele neutilizate în bani sau tichete pentru alimente. Acestea reprezintă o îmbunătățire semnificativă a condițiilor de trai pentru pensionari și reflectă preocuparea autorităților față de nevoile acestei categorii importante de cetățeni.

Ultimele Știri

Cât costă un mic și o bere la zilele caniculare ale Câmpulungului din Muscel? Se face baie în spumă

Cât costă un mic și o bere la zilele caniculare ale Câmpulungului din Muscel? Se face baie în spumă....

Alte știri din aceeași categorie