19.1 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

VIDEO: Nori ca OZN-urile deasupra Câmpulungului. Au mai băgat cândva oamenii în sperieți!

Alte Știri

VIDEO: Nori ca OZN-urile deasupra Câmpulungului. Au mai băgat cândva oamenii în sperieți! Aceștia și-au mai făcut apariția la sfârșitul anului 2023. A fost isterie în social media cu fotografiile la acea vreme.

@ziaruldinmuscel

#campulung_muscel #ziaruldinmuscelro #ziaruldinmuscel

♬ Sparse Song – DJ BAI

Mai mulți nori misterioși și-a făcut apariția deasupra orașului de la poalele Mateiașului, atunci când soarele se pregătea să meargă la culcare. Apariție spectaculoasă pe cerul României, la Câmpulung. Localnicii au fost intrigați de forma norilor, una specială, lenticulară şi au început dezbateri pe reţelele sociale.

VIDEO: Nori ca OZN-urile deasupra Câmpulungului. Au mai băgat cândva oamenii în sperieți!

Potrivit specialiștilor, este vorba despre un nor lenticular, numit şi nor „OZN”, datorită formei farfurii sau a unei lentile convergente.

CITEȘTE ȘI. Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?!

Cunoscuți sub denumirea științifică de altocumulus lenticularis, acești nori stranii se formează atunci când temperatura aerului scade, iar picăturile de umezeală sunt împinse pe o pantă abruptă de vântul și curenții de aer puternici.

Apariția fenomenului surprins pe cerul de la Câmpulung şi Sinaia a creat vâlvă și pe rețelele de socializare, însă specialiștii dau asigurări că nu există motive de îngrijorare. Fenomenul norilor lenticular apare de obicei în zonele montane, iar formarea lor depinde de condițiile de mediu și cele atmosferice, cum ar fi vântul, presiune atmosferică, umiditatea și temperaturile existente în acel moment.

CITEȘTE ȘI. Banca Transilvania își răsplătește clienții care fac acest număr de pași, într-o singură zi!

Munții sunt obstacole mecanice în calea fluxului de aer în atmosferă și datorită lor unele evenimente, cum ar fi Efect Foëhn. Când călătoriți prin aer în direcție ascendentă și cu inversiune termică se generează turbulențe clasificate ca turbulențe mecanice. Aerul ajunge în cele din urmă la vârf cu o temperatură mult mai scăzută decât era la suprafață sau aproape de ea, notează meteorologiaenred.com.

CITEȘTE ȘI. Locul de poveste din Câmpulung Muscel unde vă puteți distra la maxim în acest weekend

Cu alte cuvinte, acești nori sunt pur și simplu aer umed care s-a condensat deasupra unui vârf muntos. Experții avertizează însă că norii lenticulari pot cauza turbulențe dacă sunt traversați de avioane.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

VIDEO. JUGUR e Acasă. Este locul sufletului meu. De aici fluierul a ajuns vedetă la muzeul Brukenthal

VIDEO. JUGUR e Acasă. Este locul sufletului meu. De aici fluierul a ajuns vedetă la muzeul Brukenthal. Autoritățile locale...

Alte știri din aceeași categorie