11.9 C
Campulung Muscel
luni, 26 februarie, 2024

WhatsApp introduce schimbări majore. Unele chiar controversate. Vezi ce ai de făcut cu aplicația ta din telefon

Alte Știri

WhatsApp introduce schimbări majore. Unele chiar controversate. Vezi ce ai de făcut cu aplicația ta din telefon. După 15 ani și cu peste 3.000 de milioane de utilizatori activi în întreaga lume, WhatsApp a devenit una dintre primele aplicații pe care le instalăm atunci când primim un nou smartphone. Fără ea, am fi excluși din conversațiile cu prietenii, familia sau colegii noștri, conform elcorreo.com.

CITEȘTE ȘI. Cum să nu pici în capcana apelurilor internaționale necunoscute pe WhatsApp

Această poziție dominantă a pus Uniunea Europeană în alertă: Meta, compania responsabilă de WhatsApp, Facebook și Instagram ar putea stabili un monopol clar pe segmentul de mesagerie instant, împiedicând platformele rivale precum Telegram să aibă vreo oportunitate de a concura. Soluția? Un Digital Markets Act (DMA) care în câteva săptămâni va impune cea mai mare schimbare din istoria aplicației.

WhatsApp introduce schimbări majore. Unele chiar controversate. Vezi ce ai de făcut cu aplicația ta din telefon

Obiectivul DMA este, de fapt, de a împiedica marile corporații, cele cu peste 45 de milioane de utilizatori sau cu o cifră de afaceri anuală de peste 7,5 miliarde de euro, să limiteze opțiunile consumatorilor, acționând ca „gatekeepers” în domeniul digital. Acest lucru se precizează pe site-ul Comisiei Europene: interoperabilitate în sistemele de mesagerie.

CITEȘTE ȘI. Hei. Uite cum poți urmări știrile din canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Mesaje de la Telegram la WhatsApp

Acest ultim punct va însemna că, începând cu 6 martie, utilizatorii oricărei aplicații de mesagerie vor avea opțiunea de a trimite mesaje utilizatorilor WhatsApp fără a fi necesar să aibă aplicația respectivă instalată pe telefoanele lor. De exemplu, vom putem scrie unui prieten care folosește WhatsApp și prin profilul nostru Telegram sau Signal.

CITEȘTE ȘI. ADIO. Telefoanele care vă lasă fără WhatsApp, fix de la 1 ianuarie 2024

Funcționalitatea este deja testată pe dispozitivele iOS și Android, potrivit portalului specializat WaBetaInfo. Odată activat pentru toți utilizatorii, aceștia vor găsi o nouă secțiune lângă cea de conversatii arhivate, în partea de sus a listei de chat. Categoria se va numi „Third-party Chats” sau conversații cu terți și în cadrul acesteia vor apărea acele mesaje care ne-au fost trimise din orice aplicație, alta decât WhatsApp.

Desigur, DMA nu obligă Telegramul, Signal sau derivatele să ofere opțiunea de a trimite mesaje pe WhatsApp: trebuie să fii cu ochii pe următoarele actualizări ale acestora pentru a afla ce au decis cei responsabili. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

VIDEO. Primărița Elena Lasconi în lacrimi, până a rămas fără machiaj. E rău să fii femeie

VIDEO. Primărița Elena Lasconi în lacrimi, până a rămas fără machiaj. E rău să fii femeie. Imagini şi momente...

Alte știri din aceeași categorie