Cu ce partid votați la alegerile parlamentare, din 6 decembrie?

PSD
PNL
USR PLUS
PRO ROMANIA SOCIAL - LIBERALĂ
PMP

Zeci de câmpulungeni la praznicul Sfântului Fanurie! Biserica din cârciumă
Zeci de câmpulungeni la praznicul Sfântului Fanurie! Biserica din cârciumă

Zeci de câmpulungeni la praznicul Sfântului Fanurie! Biserica din cârciumă

Zeci de câmpulungeni la praznicul Sfântului Fanurie! Părintele Ioan Popescu din Câmpulung‑Muscel a ales să așeze biserica „la cârciumă”, pentru cele 5000 de suflete ale celui mai sărac cartier din zona industrială a oraşului Câmpulung.

Nici pomeneală să se fi inspirat el cumva din practicile zeloţilor interbelici ai „Oastei Domnului”, care făceau din cârciumari cântăreţi de strană! De trei ani cârciuma nu mai funcţiona atunci când a fost zidită biserica.

Buzoian la origine, tânărul preot, după ce a slujit o vreme la Mânăstirea Negru‑Vodă, a fost trimis „cu ascultarea” de către Î.P. S. Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, în cartierul Grui din Câmpulung.

Astăzi sute de credincioși din cartierul Grui au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, în parohia cu hramul Sfântului Fanurie din municipiul Câmpulung Muscel.

Sfânta slujbă a fost săvârșită în Altarul de Vară construit în apropierea bisericii de zid.
Fiind ziua hramului, Chiriarhul Eparhiei a mulțumit tuturor credincioșilor care au contribuit la ridicarea sfântului altar amintind că orașul avea nevoie de o nouă biserică în această zonă.

Istoria acestei noi biserici construite în cartierul Grui din municipiul Câmpulung Muscel a început în anul 2007 odată cu sfințirea paraclisului din lemn. Evenimentul a avut loc la praznicul Pogorârii Duhului Sfânt.

În anul 2009 a fost pusă piatra de temelie la biserica de zid care a fost construită foarte aproape de paraclis. Lucrările s-au derulat cu mare rapiditate în perioada 2010-2016, biserica fiind definitivată cu sprijinul credincioșilor musceleni.
În finalul slujbei a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului lăcaș.

Foto: Cristian Gheorghe

About The Author

Related posts