1.9 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 februarie, 2024

2.640 de copii argeşeni duc dorul părinţilor plecaţi în străinătate

Alte Știri

Oficial, în 2.214 de familii din Argeş sunt copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. O astfel de statistică a fost  întocmită de DGASPC Argeş, la nivelul trimestrului IV al anului 2016. În majoritatea cazurilor (circa 1.500), un singur părinte trudeşte peste hotare, iar în aproximativ 400 de situaţii câştigă o pâine lucrând, te miri pe unde, peste graniţă, unicul susţinător al familiei monoparentale. În perioada analizată, numărul total al copiilor argeşeni care duc dorul părinţilor din motivul menţionat se apropie de 2.640. Mai trist este că 51 dintre aceştia îşi duc traiul în centre de plasament publice sau private, în timp ce mamele sau taţii lor îşi caută un rost în străinătate.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie i-a solicitat DGASPC Argeş, în decembrie 2016, lista cu primăriile care au întârziat cu raportările. Au depăşit termenul limită de transmitere a datelor solicitate localităţile: Boteni, Bradu, Căldăraru, Cicăneşti, Costeşti, Davideşti, Domneşti, Drăganu, Lunca Corbului, Miroşi, Poienarii de Argeş, Priboieni, Râca, Răteşti, Stolnici, Topoloveni, Uda şi Ungheni.

Marian Ilinca, şeful serviciului Monitorizare, analiză statistică, indicatori de asistenţă socială şi incluziune socială a DGASPC Argeş, a punctat unde se greşeşte: „Majoritatea erorilor se fac la întocmirea tabelelor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Unele cifre sunt trecute greşit; nu se verifică dacă sunt ori nu corecte. Se fac greşeli de aritmetică… Tabelele de corelare a cifrelor nu se verifică prin cheile de control pe orizontală şi verticală. Scăpările demonstrează că această activitate este tratată cu superficialitate de persoanele responsabile”. Continuarea o găsiţi aici!

 

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie