9.3 C
Campulung Muscel
miercuri, 22 mai, 2024

Rețeta micilor de la Dedulești. Trecătorii nu-i ratează

Alte Știri

Rețeta micilor de la Dedulești. Trecătorii nu-i ratează. Micii sunt unul dintre preparatele adorate de mulți români, iar dacă lângă ei mai stă și o bere rece, tabloul este perfect. De-a lungul timpului au apărut mulți experți care se laudă cu micii perfecți. Însă doar unele rețete au primit validare. Printre cei mai cunoscuți mici se numără cei de la Dedulești, iar rețeta secretă a acestora a fost făcută publică.

CITEȘTE ȘI. DA! Aici sunt cei mai buni mici. La restaurantul Cabanei Voina…

Sunt multe locuri în România în care se prepară mici, însă niciunul la fel de cunoscut precum celebra terasă aflată pe marginea Drumului Naţional 7, pe Dealul Negru.

Rețeta micilor de la Dedulești. Trecătorii nu-i ratează

Zilnic câteva mii de oameni opresc pentru a încerca celebrii mici de Dedulești și majoritatea pleacă acasă complet cuceriți de savoare și gustul preparatului. Rețeta celebrilor mici nu este una complicată și a fost dezvăluit de un fost grataragiu.

Rețeta micilor de la Dedulești

Ingrediente:

  • un kilogram de carne tocată de porc
  • 250 grame de seu de oaie
  • o linguriță mică de bicarbonat
  • 10 căței de usturoi bine tocați sau presați
  •  ienibahar și cimbru pisat, piper, sare
  • câteva linguri de zeama de carne

CITEȘTE ȘI. Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?!

Mod de preparare:

Potrivit grataragiului cu experiență, pentru ca micii se iasă ca la carte este nevoie de timp și răbdare în prepararea amestecului.

„Se toacă carnea de două ori prin mașină împreună cu seul. Se adaugă sarea, mirodeniile, usturoiul pisat, zeama de carne și bicarbonatul și se frământă totul cu mâna timp de 15 minute, adăugând puțin câte puțin două linguri de apă. Bine frământat, amestecul trebuie să fie deja ca o pasta.

CITEȘTE ȘI. Unde se mănâncă în Câmpulung Muscel cei mai delicioși și suculenți Mici de Dedulești?

Castronul cu carnea frământata se ține 5-6 ore pe gheață (adică în frigider). Aproape de frigere se iau cu lingura din tocătura cantități egale și se formează cu mâna, udată în apă, cilindrii de mititei. Înainte de a fi așezați pe grătar se curăță bine grătarul încins, cu o bucățica de seu de oaie”, a dezvăluit grataragiul.

CITEȘTE ȘI. Faimoasa pască fără aluat de la Jamila. Este foarte populară și delicioasă

Câteva secrete vizavi de micii perfecți

Însă, pentru ca mititeii să iasă perfecți nu este nevoie numai de rețeta acestora. Cel care îi pregătește trebuie să mai știe și câteva secrete, care puse în aplicare oferă savoare și gustul micilor desăvârșiți.

„Câteva secrete vizavi de mici. În primul rând, gustul specific al micilor de la mama lor este dat de usturoi, seul și carnea de oaie (în amestec cu cea de porc, mai puțin de vită).

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Ingredientul secret care face ca drobul să nu se mai sfărâme și să fie gustos!

În al doilea rând, pentru ca micii să nu se strângă pe grătar, să fie mustoși și după ce s-au fript, pe lângă faptul că le trebuie bicarbonatul, pasta trebuie bătută, iar apa sau zeama de supă se adaugă treptat.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cum se face un chec perfect după o rețetă românească veche a Sandei Marin

Bătând pasta de mici (dând cu ea de masă de multe ori) înglobează mult mai multă apă decât amestecând-o pur și simplu (surprinzător, chiar două căni de apa la un kilogram jumătate de carne). Este cel mai important secret al micilor. Mâncați micii fierbinți, altfel se sleiesc. Cel mai bine merg cu bere”, a mai explicat grataragiul.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Drob de pui delicios, un preparat ideal pentru cei cu probleme de sănătate

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Vouchere noi pentru consumatorii vulnerabili de energie. Ce le pregătește Statul

Vouchere noi pentru consumatorii vulnerabili de energie. Ce le pregătește Statul. Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE)...

Alte știri din aceeași categorie