9.4 C
Campulung Muscel
duminică, 5 mai, 2024

Mausoleul Mateiaş luat cu asalt de turişti! Triplu eveniment

Alte Știri

În ziua de 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, Mausoleul Mateiaş a fost luat cu asalt de turiştii veniţi din toate colţurile ţării.

masoelul-mateias-2La Mausoleul Mateiaş au fost sărbătorite mai multe evenimente, în zi de mare sărbătoare. Au fost depuse coroane, nu a lipsit serviciu religios, după care a avut loc lansarea cărţii MĂRĂŞTI, IULIE 1917, VOL. I ŞI II, ai cărei autori sunt lect. univ. dr. Cornel Popescu și dr. Cornel Țucă.

De precizat, că volumele scot în prim-plan o serie de date şi de elemente fundamentale ce au la bază  lupta şi sacrificiul românilor pentru înfăptuirea Marii Uniri din 1918.

dscn0095Toate evenimentele au fost prinse în comemorarea a 101 ani de la intrarea României în Marele Război, la Mausoleul Eroilor de la Mateiaș.

REMEMBER – În urmă cu mai mult de un secol, după doi ani de neutralitate, în august 1916 Ambasadorul Edgar Mavrocordat depunea la ora 21.00 la secretariatul Ministerului Austro-Ungar de Externe declarația de război din partea Regatului Român. Țelul României nu era altul decât de a alipi Transilvania la patria-mamă. În ritmurile cântecului „Treceți batalioane române Carpații”, trupele române invadează Transilvania.

La eveniment au fost prezente şi autorităţile locale din Câmpulung.

Ultimele Știri

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel. Vorbim aici de o părticică...

Alte știri din aceeași categorie