9.2 C
Campulung Muscel
joi, 29 februarie, 2024

A apărut o nouă pensie în România. Nici nu vă trece prin cap pentru cine este făcută rapid!

Alte Știri

A apărut o nouă pensie în România. Nici nu vă trece prin cap pentru cine este făcută rapid! Începând cu 1 ianuarie 2024 ar urma să intre în vigoare pensiile speciale pentru primari, viceprimari și președinți de consilii județene. Intrarea în vigoare a legii, care vine la început de an electoral, a stârnit un val de reacții.

Primul aspect care trebuie menționat este fundamentul acestei legi. Conform acesteia, aleșii locali vor beneficia de pensii suplimentare, pe lângă cele de vechime. În acest context, controversele nu au întârziat să apară.

Criticii legii argumentează că aceste pensii creează o inegalitate în societate. Practic împart populația în „oameni onești și muncitori și șmecheri”, după cum a subliniat Anca Dragu, senator USR și fost ministru de Finanțe.

A apărut o nouă pensie în România. Nici nu vă trece prin cap pentru cine este făcută rapid!

„Este un concurs între Parlament și Curtea Constituțională: cine dă mai multă putere acestor legi, acestor pensii speciale. Cine face ca aceste pensii speciale să nu dispară niciodată. Aceste pensii speciale împart România în oameni onești și muncitori și șmecheri”, a spus Anca Dragu, senator USR și fost ministru de Finanțe, potrivit Europa FM.

Recent, Parlamentul a aprobat o nouă formă a legislației privind pensiile speciale. A fost aduse mici reduceri, însă aceasta nu pare să fi temperat spiritele. Senatorul USR Ștefan Pălărie a criticat și el pensiile „nesimțite”, în special cele din magistratură și sistemul judiciar.

„Să plătească pensiile acelea pensii nesimțite de care am tot vorbit de peste 40.000 de lei pe lună, pensiile specialilor. O parte dintre speciali sunt în magistratură și în sistemul judiciar”, a spus senatorul USR.

Pe de altă parte, unii primari apără această lege. Ei argumentează că plătesc contribuții identice cu ale oricărui cetățean și nu văd de ce nu ar merita o recunoaștere similară cu alte profesii precum medicii sau IT-iștii.

Ultimele Știri

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni

MAI. Angajări pe bandă rulantă, direct din viața civilă. Peste 5000 de oameni. Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne,...

Alte știri din aceeași categorie