33.5 C
Campulung Muscel
vineri, 12 iulie, 2024

Cel mai spectaculos hotel de gheață din Argeș. Se va ridica cu tehnologie nordică

Alte Știri

Cel mai spectaculos hotel de gheață din Argeș. Se va ridica cu tehnologie nordică. Constructorii viitorului hotel de gheață de la Bâlea Lac așteaptă să scadă temperatura sub -5 grade Celsius. Asta ca să înceapă asamblarea celui mai mare iglu din România. Până acum se construiau hotelul, biserica și ansamblul de igluuri din cărămizi de gheață, tăiate din lacul glaciar Bâlea.

Anul acesta se va aplica o nouă tehnologie, mult mai rapidă, cu baloane pe care se toarnă zăpadă, folosindu-se tunuri speciale. Cu această tehnologie sunt construite toate hotelurile de gheață din țările nordice, în ultimii ani. Singurul impediment este temperatura care până acum a fost prea ridicată pentru a permite începerea construcției. Dar peste câteva zile s-ar putea porni lucrările pentru cel mai mare hotel de gheață ridicat până acum la Bâlea Lac.

Cu cine ați vota la funcția de primar al municipiului Câmpulung Muscel dacă mâine ar fi alegeri locale?

  • Elena Lasconi - USR (47%, 4.173 Votes)
  • Georgică Mădulărea - PSD (34%, 3.001 Votes)
  • Andrei Dobrescu - AUR (10%, 860 Votes)
  • Norris Măgeanu - PNL (6%, 494 Votes)
  • Gabriel Marcu - Forța Dreptei (4%, 312 Votes)

Total Voters: 8.840

Loading ... Loading ...

Hotelul de Gheață va avea 20 de camere, anul acesta, în loc de 12 sau maximum 14, câte a avut la celelalte ediții. Această schimbare se datorează în primul rând posibilității de a folosi noua tehnologie de construire, care face ca ridicarea clădirii să fie mult mai rapidă. În cel mult două săptămâni ar trebui să se finalizeze întreaga construcție. Asta dacă temperatura va scădea sub -5 grade Celsius, astfel încât zăpada să poată îngheța în formă de iglu.

Cel mai spectaculos hotel de gheață din Argeș. Se va ridica cu tehnologie nordică

„Procedeul de construire ne permite să ridicăm foarte repede camerele, iar anul acesta vom avea 20 și vom renunța la celelalte igluuri. A fost o investiție importantă pentru noi, care a costat 30.000 de euro. Dar ne ajută să construim mult mai repede și să ridicăm mai multe camere.

Dacă timpul ne va permite, vom ridica și biserica de gheață. Așteptăm să scadă temperatura, pentru a avea siguranța că nu se topește zăpada. Dar probabil ne apucăm de construit în câteva zile, ca pe 24 decembrie cel târziu să putem deschide Hotelul de Gheață, ca în fiecare an”, a explicat, pentru Jurnalul, Arnold Klingeis, cel care a inițiat acest proiect de marketing turistic în anul 2005.

Ziarul din Muscel a lansat canalul de WhatsApp. Abonează-te GRATUIT și vei primi cele mai importante știri ale zilei

Pentru a accesa canalul , ai link-ul AICI. Așa că lectură plăcută și promitem să te ținem la curent cu pulsul lumii în care trăim.

Baloanele speciale sunt umflate cu presiune mare, iar peste ele se toarnă, cu un tun de zăpadă, strat peste strat, până când zidurile ajung la dimensiunea dorită. Procesul de înghețare este unul foarte rapid, dacă temperaturile se mențin sub -5 grade Celsius.

Tunul de zăpadă se alimentează cu apa din Lacul Bâlea. După ce se întărește zăpada, baloanele se scot și se montează pentru ridicarea următoarelor camere, iar procesul se repetă până când toată construcția este finalizată. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite....

Alte știri din aceeași categorie