23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Absențele și nota la purtare vor deveni cruce grea pentru toți elevi

Alte Știri

Absențele și nota la purtare vor deveni cruce grea pentru toți elevi. Proiectul privind Statutul Elevului 2024, pus în consultare publică de Ministerul Educației, aduce modificări în legătură cu stabilirea notei la purtare a elevilor.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Media anuală la purtare va fi scăzută cu câte un punct la fiecare 40 de absenţe nemotivate pe an şcolar din totalul orelor de studiu sau la 20% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an şcolar la o disciplină de studiu/modul de specialitate, pentru toţi elevii de gimnaziu şi liceu, conform proiectului privind Statutul Elevului 2024.

CITEȘTE ȘI. Acest om merită să îl știe toată România! Rar mai vezi așa sacrificiu!

În același timp, media la purtare poate fi scăzută și în timpul anului școlar. Elevii vor avea câte o notă la purtare în fiecare modul. La finalul fiecărui interval de cursuri din structura anului școlar, se acordă câte o notă/un calificativ la purtare, scrie în propunerea de ROFUIP 2024 pusă în consultare de Ministerul Educației.

Absențele și nota la purtare vor deveni cruce grea pentru toți elevi

CITEȘTE ȘI. Noutatea oferită de REVOLUT. Era așteptată de toți utilizatorii

Astfel că, „media la purtare rezultată la finalul anului școlar ca medie a notelor acordate pentru fiecare interval de învățare se diminuează în mod corespunzător, în cazul elevilor care au înregistrat un număr de absențe nemotivate, conform prevederilor în vigoare”, conform Ministerului Educației.

CITEȘTE ȘI. Veste uriașă legată de bursele școlare. Când intră banii pe carduri?

În prezent, nota la purtare se scade cu câte un punct ”la fiecare 20 absenţe nejustificate pe an școlar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu/modul de specialitate, va fi scăzută nota la purtare cu câte un punct.”

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.
Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie