26.8 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Banii care îi primesc elevii care au intrat deja în vacanța de vară

Alte Știri

Banii care îi primesc elevii care au intrat deja în vacanța de vară. Absolvenții clasei a VIII-a și clasei a XII-a care susțin examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat 2024 primesc burse de merit. Asta până la afișarea rezultatelor finale, după etapa de soluționare a contestațiilor, conform unei note a Ministerului Educației, transmisă la solicitarea Edupedu.ro.

CITEȘTE ȘI. Taxa care te lasă fără permisul de conducere. E nasol

Astfel că, elevii clasei a VIII-a și cei care susțin Bacalaureatul vor primi bursa de merit integral pe luna iunie. Adică o bursă de 450 lei, la care se adaugă banii pe 7, respectiv 10 zile pe luna iulie.

CITEȘTE ȘI. Lovitură puternică pentru părinți. Amenzi de 5.000 LEI

Pe 9 iulie 2024 se afișează rezultatele finale la Evaluarea Națională 2024 și pe 12 iulie rezultatele finale la Bacalaureat, conform calendarelor oficiale. Nota Ministerului Educației vine după ce unele școli au înțeles să calculeze bursele elevilor în funcție de data la care se încheie cursurile. Elevii de clasa a VIII-a termină cursurile pe 14 iunie și cei care susțin Bacalaureatul  pe 7 iunie.

Banii care îi primesc elevii care au intrat deja în vacanța de vară

Bursele de merit și tehnologice nu se vor acorda integral nici în anul școlar 2024-2025, cuantumul minim fiind doar pe hârtie 450 de lei.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Bursele de merit pentru elevii care termină clasa a VIII-a se acordă și pe timpul pregătirii și susținerii Evaluării Naționale 2024. Iar pentru elevii de liceu și din învățământul profesional și tehnic și pe perioada examenului național de bacalaureat, de certificare a calificării profesionale și a pregătirii practice, potrivit Ministerului Educației.

CITEȘTE ȘI. Absențele și nota la purtare vor deveni cruce grea pentru toți elevi

Bursa de merit este minimum 450 de lei pe lună. Bursele sociale sunt 300 de lei. Cea tehnologică este 300 de lei. Și bursa acordată mamelor minore este de 700 de lei lunar.

Iunie: 20 de zile lucrătoare, 20 de școală pentru elevii care susțin examenele naționale – 450 de lei bursa de merit.

Iulie: 22 de zile, 7 zile de cursuri pentru elevii care susțin Evaluarea Națională, 10 zile de cursuri pentru elevii care susțin Bacalaureatul: 136.95 lei, respectiv 195.65 de lei.

Elevii care termină școala pe 21 iunie vor primi 342 de lei bursa de merit.

CITEȘTE ȘI. Bani de la Stat. Se dau 37.000 euro pentru fiecare gospodărie

Bursele de merit și bursele tehnologie se vor acorda și pe perioada examenului de certificare a calificării profesionale și pe perioada pregătirii practice, suma variind în funcție de data afișării rezultatelor finale și a încheierii pregătirii practice.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie