23 C
Campulung Muscel
duminică, 21 iulie, 2024

Lovitură puternică pentru părinți. Amenzi de 5.000 LEI

Alte Știri

Lovitură puternică pentru părinți. Amenzi de 5.000 LEI. Ce noi obligații vor avea atât părinții, cât și școlile? Noul contract educațional pe care îl vor semna părinții va cuprinde alte prevederi, printre ele numărându-se și responsabilitatea acestora de a se prezenta la ședințe și de a asigura ținuta decentă a copiilor, la școală.

CITEȘTE ȘI. Veste uriașă legată de bursele școlare. Când intră banii pe carduri?

Varianta noului contract educațional, prezentat în proiectul noului Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), a fost pus în consultare ieri, de către Ministerul Educației, conform Edupedu.ro.

CITEȘTE ȘI. Un angajator de top din România, angajează masiv. Zeci de joburi pentru care nu se cer studii superioare

Lovitură puternică pentru părinți. Amenzi de 5.000 LEI

Nerespectarea obligațiilor asumate de părinți va fi verificată de către inspectoratele școlare și nu de către comitetele de părinți, cum a fost până acum.

Proiectul pentru noul contract educațional prevede că refuzul semnării contractului educațional de către părinte sau de către directorii școlii se sancționează cu amendă de la 1.000 de lei la 5.000 de lei, sau, în cazul directorilor, cu prestarea unei activități în folosul comunității.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Ce obligații noi au părinții?

Contractul educațional prezentat prin proiectul ROFUIP 2024 propune unele obligații noi pentru școli și pentru părinți.

Părinții sunt obligați să participe on-line sau fizic, la ședințele de consiliere parentală și la ședințele cu părinții și să asigure ținuta decentă a copilului, la școală.

CITEȘTE ȘI. Absențele și nota la purtare vor deveni cruce grea pentru toți elevi

De asemenea, părinții trebuie să asigure comunicarea continuă și deschisă cu personalul unității de învățământ în vederea asigurării participării, în condiții optime, a copilului/elevului la procesul educațional.

Părinții trebuie să-și exprime acordul cu privire la prelucrarea datelor personale ale copilului minor, precum și acordul cu privire la oferirea serviciilor de consiliere școlară copilului.

CITEȘTE ȘI. Românii loviți puternic de recalculare. Seniorii care rămân cu pensiile de 1280 lei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta. Lovitură politică din partea prefectului liberal!...

Alte știri din aceeași categorie