26.8 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Întâlnire emoționantă după 55 ani, la Colegiul Dinicu Golescu din Câmpulung Muscel

Alte Știri

Întâlnire emoționantă după 55 ani, la Colegiul Dinicu Golescu din Câmpulung Muscel. Absolvenții promoției 1969 s-au întâlnit, sâmbătă, 14 iunie 2024, iar evenimentul a avut o însemnătate aparte, mai ales că instituția de învățământ a sărbătorit anul acesta 130 de ani de la înființare.

CITEȘTE ȘI. Lupta cu melcii din grădina i-a sfârșit dacă folosești acest truc foarte simplu!

Întâlnirea absolvenților a avut loc la ora 10.00 în fața Colegiului Național Dinicu Golescu, iar emoțiile revederii colegilor și prietenilor din perioada liceului au fost intense. Fiecare participant rememorând momentele prețioase din anii de școală. După întâlnirea inițială absolvenții au făcut un tur al liceului, intrând în sălile de clasă care le-au fost gazdă cu peste cinci decenii în urmă. Fiecare colț al clădirii a răsunat de râsete și povești, aducând la viață amintirile pline de nostalgie.

Întâlnire emoționantă după 55 ani, la Colegiul Dinicu Golescu din Câmpulung Muscel

CITEȘTE ȘI. Mega reduceri la Kaufland. Totul la 5 LEI

S-au povestit amintiri vesele din anii de liceu și s-au evocat profesorii din perioada 1965 – 1969. Absolvenții și-au mai amintit cu drag despre alți profesori remarcabili, dar și despre cei care au fost directorii instituției de învățământ. Discuțiile s-au mai îndreptat și către diferite amintiri hazlii pe la ore și secvențe memorabile din viața unora la internat. Cel care i-a reunit a fost Nicolae Șimon, din Aninoasa cel care a condus Loteria Română, filiala Argeș, mulți ani. Acesta a declarat pentru Ziarul din Muscel că este cuprins de emoții că s-a ocupat de la 30 până la 55 ani numai de revederi.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura din 9 linguri, delicioasă și pufoasă. Cea mai rapidă și gustoasă

“Am avut un profesor, domnul Solomon care ne-a spus că am fost cea mai valoroasă promoție de la Dinicu Golescu. Am fost primii cu 12 clase. Marea majoritate deși suntem de la țară am făcut facultăți, mastere, doctorate. Regretăm că printre noi nu mai există niciun profesor. Am avut cadre didactice extraordinare care au rămas până la 64 de ani, nu s-au pensionat ca să terminăm noi liceul, pe acele vremuri fiind în clasa a XI-a. Îi regretăm, Dumnezeu să îi aibă în pază.

CITEȘTE ȘI. Boala care te lasă definitiv pieton! Adio, permis de conducere!

Printre colegii noștri avem profesori universitari, care nu au putut veni, Ștefan Diaconescu care nu a putut veni a fost rector și decan la Agronomie. Mai avem printre noi pe profesorul Armeanul, un emerit și mai mulți la acest nivel. De acum vom avea o întâlnire în fiecare an, pentru că mulți dispar dintre noi. La 1 iunie am pierdut un director adjunct de la Petrochimie care se numea Dorel Jinga de la Dragoslavele”, a mai spus Nicolae Șimon pentru Ziarul din Muscel.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

CITEȘTE ȘI. Cine sunt românii super norocoși care scapă de impozite pe toate liniile

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie