10.7 C
Campulung Muscel
miercuri, 29 mai, 2024

Bursă lunară de 200 de lei, pentru elevii care se înscriu la liceul Tehnologic de Construcţii Maşini din Mioveni

Alte Știri

Elevii din judeţul Argeş care doresc să îmbrăţişeze o meserie şi un loc de muncă asigurat după terminarea liceului, au acum motive de bucurie. Guvernul a decis ca toţi aceia care doresc să se înscrie la liceul tehnologic din Mioveni să primească o bursă lunară de 200 de lei din partea statului, dar şi un sprijin din partea viitorului angajator adică Uzina Dacia. Săptămâna trecută a fost semnat protocolul de colaborare, unic la nivelul judeţului Argeş, dintre Automobile Dacia, primăria oraşului Mioveni şi Inspectoratul Şcolar Argeş privind dezvoltarea unui parteneriat între Uzina Dacia şi Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni. Este primul parteneriat de acest fel încheiat în România, deschizând drumul unei noi abordări legate de educaţie şi pregătirea viitorilor absolvenţi în concordanţă cu cerinţele pieţei muncii. Protocolul are drept scop dezvoltarea strategiilor de învăţare şi formare profesională, îmbunătăţirea accesului la educaţie şi formare profesională, creşterea atractivităţii pentru elevi a învăţământului profesional bazat pe cunoştinţe şi competenţe care corespund cerinţelor pieţei muncii actuale, asigurând adaptabilitatea tinerilor absolvenţi la cerinţele primului loc de muncă. Concret, ca urmare a documentului semnat săptămâna trecută, la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini din Mioveni vor lua fiinţă o clasă a IX-a cu 14 elevi, începând cu anul şcolar 2014/2015 (an absolvire 2017) şi o clasă a X-a cu 28 elevi, începând cu anul şcolar 2014/2015 (an absolvire 2016), în domeniul de pregătire profesională mecanică, respectiv calificarea profesională de sculer-matriţer. Automobile Dacia se va implica activ în pregătirea practică a elevilor şi a cadrelor didactice. De asemenea, Automobile Dacia va asigura elevilor sustinuţi pe toată perioada de derulare a stagiului practic la sediul acesteia masa de prânz, echipamentul individual de protecţie şi transportul de la sediul instituţiei de învăţământ până la locul de desfăşurare a stagiului practic şi retur. În plus, va asigura şi bursa de studii în valoare de 200 lei net/lună/an şcolar/stagiar, suplimentar sprijinului financiar acordat de Guvern şi de Consiliul Local. Elevii, la rândul lor, trebuie să aibă o prezenţă minimă de 95%, să nu înregistreze abateri disciplinare şi să obţină media de cel puţin 7 la materiile de studiu. La semnarea documentelor care s-au făcut la sediul Guvernului în prezenţa prim-ministrului Victor Ponta, au participat ministrul Educaţiei Remus Pricopie, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, deputatul Mircea Drăghici, deputatul Simona Bucura-Oprescu, senatorul Şerban Valeca, inspectorul general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, primarul Mioveniului, Ion Georgescu.

Primăria Mioveni va contribui la promovarea învăţământului profesional în domeniul de pregătire mecanică.

,,Pe această cale vreau să îi multumesc premierului Victor Ponta, pentru că a avut încredere în Mioveni, vor urma şi alte proiecte, cum ar fi muzeul Daciei”, a precizat primarul Mioveniului, Ion Georgescu.

Pe de altă parte, Inspectoratul Şcolar va asigura procesul educaţional la un nivel ridicat de calitate, în concordanţă cu competenţele necesare unui absolvent la angajare definite şi comunicate de către Automobile Dacia.

,,Aş putea spune că este cel mai important pas, toate forţele implicate, în acest sistem educativ, la nivelul judeţului Argeş şi-au dat mâna, ceea ce nu face decât să mă bucure şi să îmi dea elan pentru a pune pe picioare viitoarele proiecte pe care le am”, a declarat inspectorul general, Dumitru Tudosoiu.

Ambasadorul oraşului Mioveni la Parlamentul României, deputatul Simona Bucura Oprescu ne-a declarat că va sprijini învăţământul pe colegiul unde a fost votată.

Este un moment foarte important pentru sistemul de educaţie din România. Pentru prima oară se încheie un astfel de parteneriat care implică o unitate economică de elită. Ca deputat de Mioveni, sunt mândră că prin implicarea autorităţilor, a primăriei Mioveni, a Inspectoratului Şcolar al judeţului Argeş, al Uzinei Dacia – marcă argeşeană de succes – s-a făcut un prim pas pentru renaşterea învăţământului profesional în adevăratul sens al cuvântului, cu stagii practice de pregătire şi cu posibilitatea încadrării la Uzina Dacia a viitorilor absolvenţi, după ce dobândesc cunoştinţele şi competenţele necesare conform cerinţelor Uzinei. Faptul că Guvernul României şi primul – ministru Victor Ponta girează un astfel de parteneriat care contribuie la creşterea calităţii educaţiei din România nu poate decât să ne onoreze şi să ne oblige să asigurăm implementarea în cele mai bune condiţii a acestuia“, a declarat deputatul de Mioveni al PSD Argeş, Simona Bucura Oprescu, prezentă la eveniment.  Dând exemplu Argeşul, premierul Victor Ponta, prezent la eveniment a făcut un apel către toţi inspectorii generali din toată ţara să urmeze proiectul judeţului Argeş

 

Ultimele Știri

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc. Este vorba despre Festivalul Internațional...

Alte știri din aceeași categorie