10.7 C
Campulung Muscel
miercuri, 29 mai, 2024

Câmpulung. Copaci peste casă

Alte Știri

Câmpulung. Copaci peste casă. Nenorocirea s-a produs pe DN 73 la ieșirea din Câmpulung spre Pitești.

De la ultima raportare centralizatoare a misiunilor ISU Argeș, pompierii militarii au acționat pe raza a 4 localități în cazul a 8 situații de urgență pentru degajarea a 11 copaci. Iar în alte 8 localități au fost desfășurate 8 misiuni de asigurare a măsurilor specifice de prevenire la stâlpi de electricitate căzuți sau în pericol să cadă (4 stâlpi) și cabluri căzute pe pământ.

Copaci peste casă. Până în acest moment nu au fost victime

În ultimele 24 de ore, peste 3.000 de pompieri au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele prognozate pentru această perioadă.

Misiunile s-au desfășurat atât în cursul zilei de ieri. Cât și pe timpul nopții, în 25 localități din 12 județe (AG, BR, BZ, CL, CT, DB, HD, IF, PH, SV, VL, VN) și mun. București.

Copaci peste casă. Pompierii au acționat pentru deblocarea mai multor autovehicule rămase în zăpadă

Cu eforturi susținute, pompierii au acționat pentru deblocarea mai multor autovehicule rămase în zăpadă. Pentru evacuarea apei din 1 subsol și 1 curte. Precum și pentru degajarea 4 elemente de construcție de la 4 imobile. 68 copaci și 4 stâlpi de electricitate, fiind avariate 42 autoturisme.

La nivel național au fost întreprinse următoarele măsuri:

🛑menținerea în stare de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace și echipamente pentru asigurarea acțiunilor de răspuns. Astfel încât, la ordin, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp;

🛑 instituirea permanenței la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub avertizare de fenomene hidrometeorologice periculoase;

🛑 activarea Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției prin activarea Grupelor Operative la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din 6 județe (AG, BR, BZ, DB, PH, VN).

În județele Buzău și Vrancea, unde au fost înregistrate efecte considerabile. A fost ridicată capacitatea operațională, astfel că personalul de serviciu a fost suplimentat cu cel aflat în turele libere. Totodată, în sprijinul echipajelor operative din aceste două județe au fost dislocate forțe și mijloace din județele Galați, Brăila, Bacău, Prahova și USISU, după cum urmează:

În sprijinul ISU Buzău : ISU GL 1 șenilată, ISU BR – 1 șenilată, ISU BC si ISU PH câte 1 ATPVM, iar Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență – USISU – 1 autocamion de intervenție, 1 microbuz si 1 șenilată.

În sprijinul ISU Vrancea: ISU Galați 1 șenilată.

Totodată, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a solicitărilor venite din partea autorităților și a cetățenilor din aceste două județe. Alte 6 județe (CL, IL, BR, VS, CV, BC) au fost prealertate, astfel încât la nevoie, echipaje de salvatori, cu tehnică aflată în dotare să se deplaseze în sprijinul acestora.

De asemenea, pentru gestionarea situațiilor înregistrate în județul Buzău, au fost mobilizate forțe din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Totodată, la nivelul zonelor afectate, în sprijinul echipajelor de salvatori intervin forțe ale Poliției Române și Jandarmeriei Române. Precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor.

 

Ultimele Știri

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc. Este vorba despre Festivalul Internațional...

Alte știri din aceeași categorie