a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

5.2 C
Campulung Muscel
vineri, 31 martie, 2023

Restaurantul care servește la meniu preparatul neobișnuit

Alte Știri

Restaurantul care servește la meniu preparatul neobișnuit.

Urban Food Titu, restaurant administrat de doi tineri din oraș, a introdus recent în meniu un preparat care se găsește doar în câteva oboruri săptămânale din zona Munteniei. Un fel de mâncare pentru care oamenii stau la coadă, mațe fripte.

În trecut, erau considerate mâncarea săracului, de unde și vorba românească, mațe fripte, sinonim pentru un om nevoiaș.

De la mâncarea săracului, însă preparatul a ajuns o delicatesă foarte populară. Cu toate acestea nu se găsește în meniurile restaurantelor.

„Maţele sunt delicatesă. Unii zic că e ceva scârbos, dar când mănâncă târtiţă sau alte organe de la animale cum e.

Maţele, cu usturoi, sunt curcubeu pe cerul gurii. Eu mănânc în Argeş, la Piteşti la nea Ilie, sau la târgul auto.

De fapt pentru maţe mă duc la târg, am o gaşcă şi asta facem când ieşim ca băieţii, hai la târg la maţe. Mai vedem şi o maşină, o gagică, e,  diverse”, spune Iulian din Piteşti.

Citeşte şi REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Ciorbă de carne afumată

Restaurantul care servește la meniu preparatul neobișnuit. Celebrele maţe fripte sunt subiect de al blogărilor din ţară, iar celebrul nea Ilie din Piteşti, are o pagină dedicată doar lui şi cârciumii unde serveşte maţele de poirc cele mai bune.

„Recunosc, până la târgul auto, nu am gustat sau măcar mirosit maţele fripte. Acolo, nu am putut să mă abţin, aşa că am gustat, mâncat, iar acum sunt fan maţe fripte. Mănânc şi în loc de tort de ciocolată, maţe cu usturoi.

Nu ai cum să nu simţi plăcerea gustului, dar din păcate, alţii nici nu vor să audă. Vă sfătuiesc să încercaţi, măcar odată-n viaţă, nu ştiţi ce pierdeţi”, spune un tânăr din Câmpulung.

Citeşte şi MAȚE FRIPTE – DELICII GOURMET!

 

 

Ultimele Știri

DEZASTRU ÎN TRAFIC. Se închide definitiv o porțiune din autostrada Pitești-București

DEZASTRU ÎN TRAFIC. Se închide definitiv o porțiune din autostrada Pitești-București. Se întâmplă acest lucru pentru a se lucra...

Alte știri din aceeași categorie