11.7 C
Campulung Muscel
marți, 27 februarie, 2024

Cine sunt românii care NU trebuie să mai plătească IMPOZIT auto chiar dacă dețin un autoturism în ROMÂNIA

Alte Știri

Cine sunt românii care NU trebuie să mai plătească IMPOZIT auto chiar dacă dețin un autoturism în ROMÂNIA. Romanii sunt obligați să plătească impozit auto potrivit reglementărilor fiscale în vigoare. Această obligație fiscală este parte a legislației și trebuie respectată de către proprietarii de autovehicule din România. Există însă și scutiri de la impozitul auto, de care puțini români știu.

Conform prevederilor Codului fiscal, fiecare român care deține un vehicul care trebuie înmatriculat sau înregistrat în România este obligat să plătească un impozit anual pentru acesta.

CITEȘTE ȘI. Noul SUV incognito de la RENAULT. I-a fost dezvăluit numele. E pentru o grande familia

Important de subliniat este faptul că, dacă la 31 decembrie 2023, proprietarii dețineau un autovehicul, trebuie să plătească impozit pentru el anul acesta, chiar dacă, de la începutul anului și până în prezent, l-au vândut.

Cine sunt românii care NU trebuie să mai plătească IMPOZIT auto chiar dacă dețin un autoturism în ROMÂNIA

Conform legislației fiscale, impozitul pe autovehicule se achită la bugetul local al localității în care proprietarul își are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz.

Plata impozitului se face anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie inclusiv. Dacă proprietarii achită întregul impozit până la data de 31 martie, beneficiază de o bonificație de până la 10%, stabilită prin hotărâre a consiliului local, scrie avocatnet.ro.

CITEȘTE ȘI. Dezastru la vânzarea unui mașini. Ce e obligatoriu să facă cumpărătorul

Calculul impozitului auto se realizează în funcție de capacitatea cilindrică a motorului, exprimată în centimetri cubi (cmc), prin înmulțirea fiecărei grupe de 200 cmc sau fracțiune din aceasta cu o sumă corespunzătoare stabilită de Codul fiscal.

Cum se calculează impozitul auto

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie