13.5 C
Campulung Muscel
joi, 30 mai, 2024

Curtea de Conturi aplică taxă pe zăpada din această iarnă

Alte Știri

Curtea de Conturi a intervenit în mai multe judeţe implicit şi în Argeş modificând termenii contractelor pentru deszăpezirea drumurilor judeţene. Încă de anul trecut, mai multe judeţe au avut probleme cu deszăpezirea din cauza condiţiilor impuse de către auditori adică să se păstreze valoarea contractelor de acum trei ani.

În atare condiţii, firmele nu îşi mai manifestă dorinţa de a intra în contractele de deszăpezire cu instituţiile publice, iar cei care ar avea de suferit ar fi argeşenii. Cei de la Curtea de Conturi, spun autorităţile, nu au vrut să înţeleagă faptul că o serie de utilaje de intervenţie trebuie să stea echipate în caz de nevoie. Auditorii au spus că acest lucru nu este necesar, iar echiparea utilajelor ar trebui făcută doar dacă ninge. Nimeni nu a luat în calcul faptul că, după ce a început să ningă, este nevoie de câteva ore pentru a echipa un autovehicul de intervenţie. Totodată, auditorii nu au luat în calcul, spun oficialii, nici faptul că nu se intervine doar în momentul în care ninge, ci şi pentru combaterea poleiului sau a altor fenomene meteorologice care pot afecta circulaţia pe şosele.

Soluţie de avarie

S-ar putea ca zăpada să îi ia pe nepregătite autorităţile din Argeş deoarece la sfârşitul lunii noiembrie este programată licitaţia pentru deszăpezire. Obiectul licitaţiei organizate de Regia de Drumuri Argeş este ,,închirierea de vehicule industriale cu şofer pentru servicii de deszăpezire pe drumuri judeţene aflate în administrarea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri RA iarna 2014-2015” defalcate pe 13 loturi iar durata acestuia va fi de cinci luni de la data atribuirii.

Ultimele Știri

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc. Este vorba despre Festivalul Internațional...

Alte știri din aceeași categorie