-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 29 ianuarie, 2023

Descoperirea cu multe zerouri făcută de cea mai tânără primăriță de la Corbi

Alte Știri

După mai bine de 20 de ani de muncă în cadrul Primăriei Corbi, contabila Elena Groșanu a ajuns în arest. Ea este acuzată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție că a făcut plăți ilegale către firma fiicei sale și că și a achitat mai multe împrumuturi personale, la CAR, din banii instituției.

Prejudiciul este de aproximativ două milioane de lei. Scamatoriile financiare ale contabilei au fost date în vileag de către primarul comunei, Anca Baciu. Edilul ne-a dezvăluit că legat de situația contabilei a avut o surpriză neplăcută miercuri, când a fost nevoie ca instituția să se constituie parte civilă în dosar pentru a putea recupera prejudiciul.  

Totul a ieşit la iveală după ce primarul comunei Corbi, Anca Baciu a început să investigheze unde se duc banii administraţiei locale, după ce a constatat că nu are sumele necesare să facă plăţi. „Eu mi-am dat seama că sunt nişte nereguli. Era vorba de nişte CAR-uri, nu înţelegeam de ce sunt plătite. Am sesizat Curtea de Conturi.

Mi s-a spus că au deja controalele programate până la sfârşitul anului şi m-au îndrumat fac cerere de audit financiar la Asociaţia Comunelor din România. În urma acestui audit s-au depistat nişte diferenţe. În afară de CAR-urile ei, s-a mai constatat că au fost făcute şi nişte plăţi către firma fiicei dumneaei. Am mers din nou la Curtea de Conturi şi nu au putut să mă ajute. Am decis că cel mai bine ar fi să merg la Poliţia Economică.

În luna aprilie am depus plângerea şi la sfârşitul lunii mai, am fost chemată la DNA. Am primit un e-mail de la DNA prin care mi s-a solicitat să mă prezint la dumnealor cu raportul audit-ului, pentru că la momentul depunerii plângerii eu nu depusesem şi acte”, a declarat pentru Curierul zilei, Anca Baciu.

Anca Baciu: „Îmi puneam întrebarea unde sunt banii”

Contabila Elena Groşanu lucrează la Primăria Corbi de circa 20 de ani. Tot acolo este angajat şi soţul ei. Ginerele funcţionarei este consilier local PNL în cadrul Consiliului Local Corbi.

„Mie personal nu mi-a trezit nicio suspiciune. Legătura pe care o aveam cu dumneaei era strict de serviciu. Nu am văzut nimic concludent. Eu mereu îmi puneam întrebarea unde sunt banii, de ce eu nu pot niciodată să fac plăţi. În încercarea de găsi unde este problema, am luat prin eliminare. Eu semnez adeverinţele de salariat pentru împrumuturi la CAR şi mi-am dat seama că sunt mai multe plăţi faţă de câte adeverinţe am semnat. Ştiam câte am semnat, că avea mai multe împrumuturi şi pe numele său şi al soţului, dar tot nu era în regulă. Soţul dumneaei lucrează tot la Primărie, se ocupă de executări, de somaţii.

Ginerele este consilier local PNL. Nu a existat niciun contract al firmei cu primăria, nu au prestat niciun fel de serviciu”, a mai spus primarul comunei Corbi. Întrebată ce se va întâmpla, cu angajata, Anca Bacius a zis: „Eu o voi suspenda din funcţie. Dacă până acum nu am putut face ceva neavând ceva concret că s-au săvârşit faptele, acum pot. E foarte greu să dai un funcţionar public afară, că te poate da în judecată. A fost neplăcut şi pentru mine să mă ocup atâta timp de această problemă.

Noi sperăm să ne recuperăm prejudiciul, că asta este important. Nu vreau să cred că am pierdut atât de mult timp şi am trecut printr-o perioadă de stres, ca apoi să nu avem niciun rezultat. Ieri (n.r miercuri după arestarea contabilei) a trebuit să ţinem o şedinţă de consiliu în care ceream aprobarea ca primăria să se constituie parte civilă în dosar. Am avut surpriza că constat că proiectul a trecut la limită. Au fost 7 voturi pentru, 3 abţineri şi 3 absenţi între ei şi ginerele doamnei”, a explicat Anca Baciu pentru Curierul zilei. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită

Doi inspectori de la Fisc prinși în flagrant când cereau mită. Cei doi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă...

Alte știri din aceeași categorie