6.9 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 februarie, 2024

Falsă campanie cu PREMII de la „DIGI” și la Câmpulung!

Alte Știri

Falsă campanie cu PREMII de la „DIGI” și la Câmpulung! Dacă sunteţi abonaţi DIGI, aproape sigur că următorul mesaj vă este cunoscut, trimis prin SMS de către operatorul de telefonie:

Stimate client, te informăm că este folosit abuzit într-o campanie online înşelătoare, cu premii în telefoane. Compania noastră nu derulează în prezent nicio campanie online cu premii. Îţi recomandăm să nu accesezi site-uri necunoscute sau suspecte pentru a nu-ţi infecta mobilul cu virus.

Dar, haideţi să explicăm despre ce este vorba mai exact…

Infractorii cibernetici folosesc de ceva vreme o metodă simplă şi eficientă pentru furtul de date cu caracter personal sau acţiuni rău-intenţionate care pot compromite informaţiile de pe calculatoare sau dispozitive mobile.

Fereastra care te duce către pagina infectată – doar dacă dai OK

Utilizatorii care accesează site-uri din zona „gri” a online-ului, spre exemplu site-uri de filme gratuite, sunt invitaţi să completeze chestionare care, aparent, sunt parte a unei campanii promoţionale / concursuri cu premii oferite de o firmă cunoscută – cum este DIGI.

În chestionar sunt solicitate, la un moment dat, date personale ale utilizatorilor, apoi aceştia pot fi redirecţionaţi către site-uri specializate în phishing şi alte metode de fraude informatice.

Tot ce trebuie să urmăriţi ca să nu cădeţi în plasa infractorilor cibernetici este să urmăriţi cu atenţie link-ul din bara de sus (detalii în foto) şi veţi vedea că este o trimitere ciudată care nu are nicio legătură cu DIGI sau cu altă companie.

sursă: ziarulargeșul.ro

Ultimele Știri

POIENARII DE MUSCEL. S-a organizat un Târg de Mărțișor

POIENARII DE MUSCEL. S-a organizat un Târg de Mărțișor. Acesta este considerat simbolul primăverii, al revenirii la viață a...

Alte știri din aceeași categorie