10.2 C
Campulung Muscel
marți, 27 februarie, 2024

Gigantul care face angajări în România. Sute de locuri de muncă sunt disponibile

Alte Știri

Gigantul care face angajări în România. Sute de locuri de muncă sunt disponibile. Firma care face angajări în România. Salariile sunt atrăgătoare și sute de români pot beneficia de aceste noi locuri de muncă.

Compania finlandeză Nokian Tyres își transferă producția din Rusia în România. Asta înseamnă crearea unor noi locuri de muncă pentru români, care vor avea parte și de salarii atractive. Nokian Tires își mută producția din Rusia în România, drept urmare a început deja construcția unei noi fabrici în Bihor. Investiția se ridică la peste 650 de milioane de euro, iar românii vor beneficia de peste 500 de locuri de muncă.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt românii care NU trebuie să mai plătească IMPOZIT auto chiar dacă dețin un autoturism în ROMÂNIA

Mutarea este una strategică și vine ca un impuls important pentru economia din zonă. De altfel, Nokian Tyres joacă un rol semnificativ la nivel internațional pe piață producătoare de anvelope pentru autovehicule, având puncte de lucru în Finlanda și Statele Unite ale Americii.

Gigantul care face angajări în România. Sute de locuri de muncă sunt disponibile

Susanna Tusa, CEO al companiei care face angajări în România, colaborarea cu autoritățile din țara noastră, mai ales cu ministrul Muncii și Inspectoratul General de Stat pentru Inspecția Muncii, a fost crucială în procesul realizării acestei investiții.

CITEȘTE ȘI. Cine sunt persoanele super norocoase. Se dă câte 1.000 de lei pe lună de la Stat

De altfel, Nokian Tires a solicitat de la stat un ajutor în valoare de 99 de milioane de euro pentru a-și susține proiectul. În acest mod, se va putea construi un mediu favorabil pentru menținerea investiției pe termen lung în această parte a țării. În plus, salariile pe care le vor primii românii nu sunt deloc de neglijat. Acestea sunt estimate la peste 5.800 net lunar, aproape dublu față de media existentă în regiune la momentul actual.

În fabrica de la Oradea se vor produce anvelope pentru SUV-uri și alte mașini de clasă mare, principalul focus fiind pe piețele de desfacere din Europa centrală. Înaintea de a alege locația, gigantul care face angajări în România a analizat 40 de amplasamente.

CITEȘTE ȘI. Vești proaste pentru această categorie de pensionari! Riscă să-și piardă pensiile începând cu data de 1 septembrie 2024

Compania a luat în calcul cele mai bune condiții din punct de vedere al forței de muncă disponibile, infrastructura logistică, sursele de energie verde precum și accesul la calea ferată.

Șeful Departamentului de relații cu investitorii din cadrul Nokian, Päivi Antola a declarat că nu a fost ușor să ia decizia locului unde va fi ridicată fabrică, analiza fiind una temeinică, notează playtech.ro. 

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie