9.3 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 11 mai, 2024

Cine sunt persoanele super norocoase. Se dă câte 1.000 de lei pe lună de la Stat

Alte Știri

Cine sunt persoanele super norocoase. Se dă câte 1.000 de lei pe lună de la Stat. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunţat că va subvenționa cu 132,7 milioane de lei un număr de 542 de centre de servicii sociale administrate de asociații, fundații și culte care acordă servicii pentru 15.871 de persoane.

Se dă câte 1.000 de lei pe lună, de persoană. Astfel, suma acordată de la bugetul de stat pentru o persoană asistată este 1.000 de lei pentru serviciile sociale cu cazare și 600 de lei pentru serviciile sociale fără cazare, inclusiv pentru adăposturile de noapte.

CITEȘTE ȘI. ULTIMĂ ORĂ. Anunț important pentru toți beneficiarii cardurilor de energie

Sumele vin de la bugetul de stat, prin fondurile alocate Ministerului Muncii, pentru perioada februarie-decembrie 2024, iar numărul beneficiarilor a crescut în acest an cu peste 3.000 de peroane.

Cine sunt persoanele super norocoase. Se dă câte 1.000 de lei pe lună de la Stat

„Este un sprijin important pe care îl dăm sistemului de servicii sociale. Dar implicarea este crucială. Primul contact este crucial. Avem, de asemenea, controlul maiei de securitate, în general, toleranța zero față de abaterile care ar putea afecta beneficiarii.

CITEȘTE ȘI. Ce se va întâmpla cu valoarea cardurilor sociale. Modificare radicală. Când vor primii românii bani

Am inițiat o nouă lege a asistenței sociale care va intra în vigoare în viitorul apropiat și care va îmbunătăți semnificativ drepturile și protecția beneficiarilor. Am întărit o nouă legislație care va intra în vigoare în viitorul apropiat pentru a îmbunătăți serviciile sociale și pentru a face față abuzurilor în sistemul de protecție infantilă”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii a precizat că nivelul mediu lunar al subvenției care se acordă de la bugetul de stat este 1.000 de lei/persoană, pentru serviciile sociale cu cazare și 600 de lei/persoană, pentru serviciile sociale fără cazare, precum şi pentru adăposturile de noapte.

CITEȘTE ȘI. Adio, carduri de alimente pentru acești pensionari. De ce s-a luat această decizie

„E acordată suma de 1.000 de lei de persoană, stabilită de altfel încă de anul trecut. De asemenea, suma poate să difere în funcție de nevoile anumitor persoane. Subvențiile se utilizează, în exclusivitate, pentru serviciile de asistență socială acordate persoanelor care, potrivit dispozițiilor legale, au dreptul să beneficieze de acestea.

Din februarie 2024, venitul minim de incluziune va înlocui ajutorul social

Începând cu anul 2023, nivelul mediu lunar al subvenției care se acordă de la bugetul de stat este 1.000 de lei / persoană, pentru serviciile sociale cu cazare și 600 de lei/persoană, pentru serviciile sociale fără cazare, precum şi pentru adăposturile de noapte.

Centrele au fost selectate în cadrul selecției anuale derulate de MMSS neîntrerupt din anul 1998, în baza Legii nr.34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială, cu modificările ulterioare”, este anunțul făcut de Ministerul Muncii.

CITEȘTE ȘI. Se dau 100 de euro pentru ziua de naştere. În 2024, suma se schimbă

Începând din februarie 2024, venitul minim de incluziune va înlocui ajutorul social. Pentru a beneficia de acest venit minim, este crucial ca solicitantul să demonstreze activitate în căutarea unui loc de muncă și, în special, să își trimită copiii la școală.

Venitul minim de incluziune constă într-un beneficiu lunar de asistență socială, alcătuit din una sau ambele categorii de ajutoare financiare:

  • ajutorul de incluziune;
  • ajutorul pentru familiile cu copii (pentru familiile cu copii înscriși la școală);

Persoanele și familiile eligibile pentru venitul minim de incluziune sunt cetățenii români cu domiciliul sau reședința în România, care respectă condițiile stabilite de Legea 196/2016.

Cetățenii români vor beneficia de acești bani

În plus față de grupurile menționate mai sus, vor beneficia de venit minim de incluziune și familiile sau persoanele singure fără cetățenie română în următoarele situații:

  • cetățeni ai unui stat membru al Uniunii Europene, Spațiului Economic European, ai Confederației Elvețiene sau străini, care au domiciliul sau reședința în România, conform legislației române;
  • cetățeni străini sau apatrizi care beneficiază de o formă de protecție în conformitate cu legea;
  • apatrizi care au domiciliul sau reședința în România.

CITEȘTE ȘI. S-a schimbat data când vă bate poștașul la ușă, cu pensia. Când intră banii și pe card?

Conform prevederilor legale, sunt eligibile pentru venitul minim familiile și persoanele singure care nu dispun de venituri suficiente pentru a acoperi nivelul minim de trai, cu condiția ca veniturile nete lunare ajustate să nu depășească suma de 700 de lei.

Ultimele Știri

Hai în Muscel. A ajuns până și Aurora Boreală, pe cel mai înalt deal din România de la Argeș

Hai în Muscel. A ajuns până și Aurora Boreală, pe cel mai înalt deal din România de la Argeș....

Alte știri din aceeași categorie