Let’s Do It, Romania! marcată şi de Ocolul Silvic Aninoasa!
Let’s Do It, Romania! marcată şi de Ocolul Silvic Aninoasa!

Let’s Do It, Romania! marcată şi de Ocolul Silvic Aninoasa!

Let’s Do It, Romania! este un eveniment ce se desfăşoară la nivel naţional şi a ajuns la cea de-a 8-a ediţie. Practic, o zi într-un an, românii se unesc şi curăţă România.

Cea de-a 8-a zi de Curățenie Națională, s-a desfăşurat la finele săptămânii, zi în care voluntarii au strâns deșeurile din natură.

În aceeaşi zi, 175 de țări din comunitatea Let’s Do It, World se unesc într-o cauză comună: o lume fără deșeuri.

Au ieşit voluntar din județele Alba, Argeș, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brașov, București/Ilfov, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, Vrancea.

Let’s Do It, Romania! are ca partener principal  în fiecare an, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

”Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor susține aceste inițiative precum Let’s Do It, Romania! care vin în sprijinul protejării mediului înconjurător și a respectării acestuia. Demersurile de acest fel sunt un pas către o natură mai curată și contribuie la dezvoltarea conștiinței civice a fiecăruia dintre noi”, a declarat Barna Tánczos, Ministrul Medului, Apelor și Pădurilor.

Ziua de Curățenie Națională, devenită deja tradiție, a fost marcată şi în Muscel. Aşadar, salariaţii Ocolului Silvic Aninoasa, alături de elevii Scolilor Mihai Tican Rumano din Berevoeşti şi ai celei din comuna Vlădeşti, au dorit cu toții o țară mai curată, astfel că au ieşit la ecologizare.

Echipele de voluntari au intervenit în zonele Râuşor din Berevoeşti şi în Vlădeşti la Pepiniera silvică.

Ecologizarea s-a derulat pe parcursul mai multor ore, iar voluntarii, înarmaţi cu saci menajeri, mănuşi şi măşti, au curăţat spaţiile verzi, albiile râurilor, părculeţele.

“Let’s Do It, Romania! este un pas important spre schimbare. Nu numai o singură zi trebuie dedicată curăţeniei în natură. Zi de zi trebuie să ne ocupăm de natură, de mediul înconjurător. Particip de câţiva ani la acţiune şi îmi doresc, ca pe viitor, în natură, pe spaţiile verzi, să nu mai fie văzute gunoaie, asta ar fi soluţia unei reale schimbări”, a declarat un voluntar.

About The Author

Related posts