11.7 C
Campulung Muscel
duminică, 26 mai, 2024

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu s-a întâlnit cu antreprenorii români care au dezvoltat afaceri importante în Spania

Alte Știri

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu s-a întâlnit cu antreprenorii români care au dezvoltat afaceri importante în Spania

Vizita de lucru la Madrid a ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a inclus și cunoașterea unor antreprenori români care au dezvoltat afaceri importante în Spania. Precum și a mediului neguvernamental românesc care asigură suport social pentru românii care sunt într-o situație de vulnerabilitate. Dar care, în paralel, promovează limba și tradițiile românești.

CITEȘTE ȘI. ȘTIAȚI CĂ: Mânăstirea Cetățuia Negru Vodă este „Meteora României“?

CITEȘTE ȘI. Lumeee, lumeee are loc vestita serbare câmpenească – Urcă oile la munte

🤝Astfel, demnitarul român a răspuns invitației de a vedea sediul asociației Salva. Una dintre cele mai active organizații neguvernamentale românești din Spania în domeniul protecției sociale. Cea care asigură atât alimente membrilor comunității de români care sunt în situații dificile, dar și formare profesională și sprijin în accesarea unui loc de muncă. Totodată, prin dăruirea președintei, Ica Tomi, copiii români găsesc la sediul asociației un mediu românesc autentic, în care ei învață limba, dansurile și tradițiile de acasă.

CU CINE VOTAȚI LA PRIMĂRIA CÂMPULUNG, LA ALEGERILE DIN DATA DE 9 IUNIE?

View Results

Loading ... Loading ...

CITEȘTE ȘI. Cât e rata lunar pentru o Dacia Jogger hybrid în 2024, dacă o cumperi în leasing pe 5 ani

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu s-a întâlnit cu antreprenorii români care au dezvoltat afaceri importante în Spania

📜Programul ministrului Simona Bucura-Oprescu a inclus și vizitarea unor firme românești de succes din Comunitatea Madrid, înființate de Adrian Țudic și Gicu Micu. Conaționali care, cu profesionalism, multă muncă și consecvență au reușit să se impună în Spania ca antreprenori de succes, devenind exemple de bună practică.
🏗️Compania de construcții Grupo Tudic, condusă de Adrian Țudic, are în prezent un portofoliu de peste 800.000 metri pătrați construiți în centre rezidențiale, centre comerciale, logistică, birouri din Spania. Și mai deține unul dintre cele mai importante parcuri de mașini din Madrid, cu peste 40 de echipamente grele de terasament, zeci de camioane, macarale, gondole.

CITEȘTE ȘI. Se anunță cel mai mare eveniment al anului la Câmpulung. Bulevardul Pardon va fi călcat în picioare de mii de oameni!

🪟Ministrul a vizitat și compania ALUMINIO GM, condusă de omul de afaceri Gicu Micu, care produce tâmplărie de aluminiu și PVC în două fabrici din Spania. Iar produsele realizate sunt distribuite și în Germania și Franța. Datorită succesului său, Comunitatea românească din Madrid a primit pe 2 mai cea mai înaltă distincție din partea Guvernului Regional Madrid. Asta ca o recunoaștere pentru felul în care s-au integrat și pentru contribuția sa la dezvoltarea regiunii.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a discutat cu angajații

➡️ În cadrul vizitelor la cele două companii conduse de antreprenori români, ministrul Simona Bucura-Oprescu a discutat cu angajații. Ministra a mai văzut condițiile de lucru și a răspuns întrebărilor pe care oamenii le-au avut cu privire la drepturile și obligațiile lor în raport cu statul spaniol și cu cel român.
Aproximativ jumătate dintre angajații celor doi antreprenori sunt cetățeni români.
💬”Am întâlnit în Spania doi antreprenori români de succes pe care îi felicit pentru ceea ce au realizat! Mă bucur că nu și-au uitat rădăcinile și că se bazează pe hărnicia și priceperea românilor care au venit pe aceste meleaguri. Avem și un exemplu despre ceea ce înseamnă formarea profesională și adaptarea la nevoile pieței muncii. Despre cum se poate parcurge drumul de la lucrător la antreprenor de succes, cum este cazul domnului Micu.

CITEȘTE ȘI. Codul Rutier. Când are voie un copil să stea pe locul din față al mașinii

Și mă bucur să văd cum un român provenit din Maramureșul istoric, așa cum este domnul Țudic, s-a impus ca unul dintre cei mai mari antreprenori din zona Madrid, generând sute de locuri de muncă. Sunt exemplele cele mai grăitoare ale faptului că prin muncă, ambiție și pregătire continua visurile pot deveni realitate, indiferent de obstacolele întâmpinate pe parcurs!”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.
⛪️
Vizita delegației ministeriale a inclus și Episcopia Ortodoxă a Spaniei și Portugaliei, având în vedere rolul extrem de important pe care biserica românească îl are în viața românilor care trăiesc acolo.
În cadrul discuției cu oficialul român, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox al Spaniei și Portugaliei a cerut sprijin în vederea reglementării în Spania a situației preoților români astfel încât aceștia să poată fi angajați și să beneficieze de asigurări sociale.
În acest sens, demnitarul român a menționat că va face în cel mai scurt timp toate diligențele necesare către omologii săi din Regatul Spaniei.
🎤Totodată, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu a răspuns invitației adresate de Radio Românul de a acorda un interviu în care să se adreseze comunității de români din zona Madridului.

M-am simțit tare bine în mijlocul alor noștri – românii din Regatul Spaniei!

Le-am ascultat poveștile de viață. Le-am răspuns punctual la problemele pe care ni le-au ridicat și le-am transmis că pot conta de fiecare dată pe Ministerul Muncii și Solidarității Sociale prin atașații săi pe probleme de #muncă și sociale, a scris ministrul pe pagina sa de socializare.
Dorința mea este ca #românii din Diaspora să revină acasă. Dar, indiferent de care este opțiunea dânșilor, trebuie să știe că Ministerul Muncii și Solidarității Sociale le este mereu alături. Am constatat eu însămi cât de apreciată este prezența atașaților pe probleme de muncă și afaceri sociale ai MMSS în Regatul Spaniei. Colegele noastre, doamnele Anca Mihaela Pricop și Cristina Florea, sunt la dispoziția românilor din Spania. Asta pentru a le proteja drepturile. Le mulțumesc pentru profesionalism, implicare și dăruire!

Sunt tare mândră de rezultatele profesionale demonstrate deja aici de către românii care trăiesc și muncesc în #Spania. De respectul de care se bucură în societatea spaniolă și de legătura puternică pe care o au cu țara mamă!

CITEȘTE ȘI. Se dau 3.500 de lei în fiecare lună pentru aceste persoane!

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel. Deschis recent în orașul de...

Alte știri din aceeași categorie