11.1 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

Oamenii de afaceri din Argeş vor ca elevii să înveţe limba chineză

Alte Știri

Dan Ionescu, directorul executiv al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Argeş a lansat ideea ca elevii unor instituţii de învăţământ din Piteşti să înveţe limba şi cultura chineză. Aceste cursuri se vor preda opţional, elevilor din şcolile generale şi liceu, în special în liceele vocaţionale pe care AOA Argeş intenţionează să le finanţeze pentru a şcolariza tineri în diverse medii de care piaţa muncii duce lipsă în prezent.

Iniţiativa a fost primită cu interes de reprezentanţii Consiliului Judeţean şi cei ai primăriei Piteşti, autorităţile promiţând sprijin AOA în demersurile pe care aceştia le lor face la minister pentru realizarea proiectului. Prorectorul Universităţii Piteşti, prof. univ. dr. Mihai Breslaşu şi Directorul Institutului Confucius Sibiu, Song Shaofeng au salutat propunerea venită din partea mediului de afaceri argeşean şi au promis că dacă ideea va prinde contur, vor sprijini proiectul cu lectori chinezi care să predea.

 

Ultimele Știri

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru...

Alte știri din aceeași categorie