8.2 C
Campulung Muscel
vineri, 29 martie, 2024

PARADOX IMOBILIAR: Fără proprietate, DAR BUNI DE PLATĂ!

Alte Știri

În numărul trecut al Ziarului din Muscel, ediția tipărită, am prezentat cazul romilor de la Cetăţeni care locuiesc între două localităţi. De ce spunem asta? Mulţi dintre aceştia figurează în actele localităţii Stoeneşti, chiar dacă plătesc taxe şi impozite în localitatea Cetăţeni. De-a lungul timpului romii au fost folosiţi doar ca maşinării de vot, dar se pare că în prezent intervine Justiţia Divină. Edilul localităţii, Ion Toader care până acum nu i-a luat în calcul decât în campaniile electorale acum trebuie să dea socoteală pe baza PUG-ului. Le-a cerut consilierilor locali să se implice şi unii chiar şi-au dat silinţa. Dar investigaţiile acestora au scos la lumină nişte aspecte cutremurătoare. Peste 200 de suflete ce locuiesc între Valea Chiliei şi Valea lui Coman nu figurează în PUG, în condiţiile în care aceştia îşi achită taxele şi impozitele la primăria Cetăţeni. Câţiva consilieri locali, printre care şi Antonella Enache din opoziţie s-au interesat şi la primăria Stoeneşti şi nici aici romii nu figurează în fişe. O parte dintre ei ne-au declarat că sunt buni doar când îşi achită dările la zi, dar atunci când îşi cer drepturile sunt trimişi de primarul Ion Toader la Stoeneşti.

În ce bază plătesc romii impozitele?

Dat fiind că în Codul fiscal nu este reglementată obligaţia decât pentru proprietari, romii care nu au titluri de proprietate plătesc benevol şi mai mult decât atât nu figurează în PUG-ul localităţii Cetăţeni. La reconstituirea dreptului de proprietate, trebuie să alăture acte pe care trebuie să le recupereze din arhivele primăriei. Unii dintre ei de-a lungul timpului au încercat şi acest procedeu dar s-au ales doar cu uşi închise în nas.

Conform Codului fiscal, impozitele pentru terenuri şi clădiri sunt datorate de către proprietarii acestora. În general, nivelul impozitului datorat de persoanele fizice este stabilit având în vedere informaţiile incluse în actele care atestă dreptul de proprietate. Avem totuşi cunoştinţă şi de existenţa unor cazuri specifice unde, în absenţa titlului de proprietate, spre exemplu în cazul terenurilor – până la constituirea sau reconstituirea acestuia, după caz – înţelegem că se poate găsi o soluţie practică pentru plata impozitului luând în considerare prevederile Legii fondului funciar nr. 18/1991“.

Ultimele Știri

Veste grozavă pentru clienții Băncii Transilvania. Ce s-a întâmplat cu bancomatele din Câmpulung Muscel

Veste grozavă pentru clienții Băncii Transilvania. Ce s-a întâmplat cu bancomatele din Câmpulung Muscel. Banca Transilvania a făcut un...

Alte știri din aceeași categorie