13.5 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

Răzbunare și gelozie la APIA Argeș

Alte Știri

Răzbunare și gelozie la APIA Argeș. Un nou scandal a izbucnit la finalul anului trecut la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Două șefe ale centrului județean Argeș, Mariana Turcescu (director executiv) și Anamaria Alexandra Delureanu (director adjunct), au fost trimise în judecată de procurorii DNA. Mai precis cu câteva zile înainte de Crăciun. Într-un dosar în care sunt acuzate că ar fi trucat un concurs de angajare în instituția pe care o conduc.

În apărarea sa, șefa APIA Argeș vorbește de „răzbunare și gelozie”

Directoarea Mariana Turcescu e acuzată că ar fi înlesnit o angajare la APIA Argeș. Asta în schimbul unei reparații la mașină. Petre Dumitrache, soțul candidatei admise în funcția de consilier debutant, deține un service auto. Iar livrarea subiectelor înaintea concursului s-ar fi făcut după un scenariu pus la cale de cele două șefe APIA Argeș, acuză procurorii.

Citeşte întreaga ştire: Gelozie, denunțuri la DNA și concursuri trucate în instituția care împarte banii pentru agricultură de la Uniunea Europeană

APIA este o instituție publică aflată în subordinea Ministerului Agriculturii. Din 2007, agenția coordonează și alocă fondurile UE destinate fermierilor. Subvențiile APIA pot fi acordate persoanelor fizice și juridice. Cooperativelor sau grupurilor de producători care vor să primească sprijin pentru culturi agricole, livezi, agricultură ecologică sau creșterea animalelor.

Citeşte întreaga ştire: Gelozie, denunțuri la DNA și concursuri trucate în instituția care împarte banii pentru agricultură de la Uniunea Europeană

Libertatea a mai scris despre scandalurile din instituție. Recent, o funcționară de la centrul Sighet a fost repusă în funcție în instanță, după 7 ani de procese. Șefa care a dat-o afară în 2016 refuză să-i dea de lucru și o ține în birou în fața unui calculator neconectat la internet.

Răzbunare și gelozie la APIA Argeș

Denunț făcut de un director APIA trimis, la rându-i, în judecată Turcescu s-a apărat spunând că acuzațiile sunt pure invenții. Iar denunțătorul este un fost director adjunct din APIA – aparatul central, Bogdan Dumitru Dumitrașcu, care ar fi acționat în felul acesta pentru a se răzbuna „pe fosta sa relație”, nimeni alta decât fiica omului care deține atelierul auto, Cristina Dumitrache, angajată și ea la APIA.

 

Ultimele Știri

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru...

Alte știri din aceeași categorie