10.2 C
Campulung Muscel
marți, 27 februarie, 2024

Start la schiat în Poiana Brașov!

Alte Știri

Start la schiat în Poiana Brașov! De astăzi, se poate schia pe toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul. De asemenea, se schiază pe cele două pârtii pentru începători, Stadion și Bradul.

Săptămâna viitoare urmează amenajarea Drumului Roșu.
Allen Coliban, primarul USR al Brașovului, spune că, dacă prognoza meteo se confirmă, weekend-ul următor se va putea coborî până în Poiană.
IMAGINI LIVE de pe pârtie.
Până atunci, dacă mergi la schi fă-o cu grijă și respectând măsurile anunțate de administratorii pârtiilor. Poiana Brașov este poate cea mai frumoasă și mai dotată stațiune de schi din România.

Start la schiat în Poiana Brașov!

Prima atestare documentată pentru Poiana Brașov datează din anul 1427, în contextul activităților de oierit ce aveau loc aici.
Poiana Brașov a fost fondată în 1895, iar în 1906 a devenit stațiune de schi și a găzduit prima compeție de ski din Romania. Prima competiție importantă desfășurată a fost cea de-a IX-a ediție a Jocurile Mondiale Universitare de Iarnă din 1951.
Poiana Brașov se află la o altitudine de 1020 m, la baza Masivului Postavarul; cel mai înalt pisc este vârful cu aceeași denumire Vârful Postăvarul (popular „Postăvaru”), având o înălțime de 1799 m.
Domeniul schiabil din Poiana Brașov are o suprafață de 80 km pătrați și include 10 pârtii omologate cu dimensiuni variate şi toate gradele de dificultate totalizând 24.5 kilometri.
Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie