29.4 C
Campulung Muscel
miercuri, 19 iunie, 2024

S-a întâmplat pe 10 februarie în Câmpulung

Alte Știri

S-a întâmplat pe 10 februarie în Câmpulung. Aniversare Câmpulung – oraș turistic!

Pe 10 februarie 1925 prin înalt decret regal Câmpulungul devine stațiune climaterică datorită condițiilor naturale și este listată alături de Davosul elvețian în publicațiile europene.

S-a întâmplat pe 10 februarie în Câmpulung

CITEȘTE ȘI. Pe staţiunea de talie europeană, urinează trecătorii şi boschetarii, au culcuş pentru sex şi somn!

Anul acesta se împlinesc 98 ani… și așteptăm Centenarul învățându-ne copiii despre valori istorice ale locului ce nu trebuie uitate…
Până atunci… dorim a ne amenaja orașul de sărbătoare, a scris Anca Coșa pe pagina sa de socializare.

Unul dintre principalele motive pentru care Câmpulungul, după anii 1900 era asaltat de turişti erau chiar Băile Kreţulescu. Unele dintre primele locuri de tratament din Europa, la concurenţă cu celebra staţiune Evian din Franţa.

Acestea au fost construite începând cu 1897, şi până în 1905, din iniţiativa renumitului medic şi om politic Nicolae Kretzulescu.

Băile Kretzulescu împreună cu parcul ce le înconjoară, erau situate în acea vreme în nordul oraşului, într-o zonă verde, cu arbori seculari, situată pe Iazul Morilor, în imediata vecinătate a Râului Târgului.

Destinaţia iniţială a acestui stabiliment era de băi de tratament fizioterapeutic, acestea fiind construite în jurul unor izvoare slab mineralizate.

În timpul sezonului, când turiştii veneau la tratament, cu afecţiuni respiratorii sau pentru băi, populaţia oraşului aproape că se dubla, spun documentele istorice.

CITEȘTE ȘI. Minunea zilei. S-a câștigat procesul cu Bulevardul Pardon

Pe 10 februarie 2023 – Bulevardul Pardon a învins în instanță. Asta după ce lucrările au fost oprite de prefectul Argeșului, Radu Perianu, considerându-le nelegale.

Judecătorii au respins acţiunea Prefecturii Argeş de anulare a autorizaţiei de construcţie a Bulevardului Pardon din Câmpulung. 

Ultimele Știri

Momente emoționante. 43 de notari publici noi, în România

Momente emoționante. 43 de notari publici noi, în România. Ceremonia de depunerea a jurământului a avut loc la Ministerul...

Alte știri din aceeași categorie