11.3 C
Campulung Muscel
luni, 20 mai, 2024

S-au semnat contractele de finanţare pentru cele două şcoli din Miceşti

Alte Știri

Prezent la Piteşti, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, alături de primarul localităţii Miceşti, Dumitru Voicu, a semnat contractele de finanţare pentru extinderea şi dotarea a două şcoli din localitatea Miceşti – satele Miceşti şi Păuleasca.

Noile contracte de finanţare, ce au termen de implementare 11 luni, vizează îmbunătăţirea şi sprijinirea infrastructurii educaţionale, potrivit nevoilor şi resurselor specifice, în vederea dezvoltării durabile a localităţii Miceşti. Astfel, cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio se doreşte asigurarea unui proces de învăţământ de calitate, la standarde europene şi creşterea gradului de participare a elevilor la educaţie, în urma extinderii şi dotării celor două unităţi şcolare din satele Miceşti şi Păuleasca.

  • Proiectul ce vizează şcoala gimnazială nr. 1, din satul Miceşti are o valoare totală de aproximativ 1.650.000 lei, din care valoarea totală eligibilă a proiectului este de peste 1,2 milioane lei.
  • Cel de-al doilea proiect, ce vizează şcoala primară din satul Păuleasca, are o valoare totală de peste un milion de lei, din care valoarea totală eligibilă a proiectului este de peste 750 de mii lei.

Până în prezent, în cadrul programului Regio, la nivelul judeţului Argeş, au mai fost semnate contractele de finanţare, pentru 20 de proiecte ce vizează dezvoltarea infrastructurii de învăţământ, valoarea totală a acestora fiind de aproape 90 de milioane lei, din care asistenţa nerambursabilă este de peste 65 de milioane lei.

Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie