16.9 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 18 mai, 2024

ULTIMA ORĂ! La Câmpulung se lucrează pentru remedierea avariei!

Alte Știri

Muscelenii, cei 48.000 care au rămas din nou fără apă potabilă, nu vor avea prea mult de aşteptat. Aşa după cum evoluează lucrurile la locul unde s-a produs avaria, vineri este foarte posibil să beneficiem de apă. La locul avariei, încă de la ora unu, de când s-a înregistrat avaria, a ajuns directorul societăţii Edilul CGA SA, Melania Voinescu, alături de echipele de intervenţie, şi s-a demarat lucrarea de remediere a acesteia.

Oamenii s-au mobilizat pentru a se remedia avaria, iar după golirea reţelei, s-au făcut săpături în jurul conductei şi s-a început înlocuirea tronsonului de conductă avariată.

Aici la locul avariei a fost prezent şi prefectul Mihai Oprescu, acesta a dorit să vadă clar despre ce e vorba, cum se intervine şi când vor putea oamenii să aibă din nou apă: „Avaria care a afectat peste 45.000 de locuitori din Muscel a recidivat, este o conductă foarte veche, e vorba de modul în care a fost gospodărită această conductă, fiindcă s-a atras atenţia că această conductă va ceda şi am vrut să mă conving ca toţi factorii acţionează aşa cum va trebuie. Plec cu convingerea că mâine dimineaţă toţi locuitorii Muscelului vor beneficia de apă. Comisia care s-a constituit la nivelul instituţiilor deconcentrate, va identifica cauza, cine sunt responsabilii pentru ce s-a întâmplat, va identifica cauza care a produs, si de ce timp de 11 ani nu s-a făcut nimic. Vreau soluţii, nu doar sancţiuni, vreau soluţii de reabilitare a sistemului de aprovizionare cu apă a municipiului Câmpulung”, a precizat prefectul Oprescu.

La locul unde s-a produs avaria a fost prezent viceprimarul comunei Lereşti, şi cel de la Câmpulung. Cei doi au supravegheat permanent modul în care se desfăşoară lucrarea, dar au şi dat o mână de ajutor atunci când directorul Melania Voinescu a solicitat acest lucru. Toţi trei au pus umărul pentru a se remedia avaria şi pentru ca cei 48.000 de oameni din Muscel care beneficiau de apă de la societatea Edilul, să poată avea vineri apă la robinete. În acest sens, viceprimarul de Câmpulung, Liviu Ţâroiu a precizat: ”Suntem destul de bine, cred că am avansat bine, avem utilajele necesare, suntem la nivelul de a monta conducta, urmează sudura, sperăm ca la miezul nopţii să avem sudura deja făcută, dimineaţă în jur de ora 10,00 sa aibă cetăţenii apă la robinete”, a precizat viceprimarul Liviu Ţâroiu.

Vedeţi ce se întâmplă la locul avariei din materialul video ataşat!

Ultimele Știri

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto

Super oferta de Digi RCS-RDS România. Abonamente de 1,5 euro plus telefoane mișto. Portează-te la DIGI cu mai multe...

Alte știri din aceeași categorie