13.5 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

ULTIMĂ ORĂ. Mașinile îngropate în zăpadă

Alte Știri

ULTIMĂ ORĂ. Mașinile îngropate în zăpadă. O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs în noaptea de sâmbătă în Munţii Făgăraş, în apropierea Cabanei Capra, de unde s-au publicat mai multe imagini cu pagubele produse şi maşinile acoperite cu zăpadă.

În imaginile postate pe reţelele de socializare poate fi văzută zăpada care a intrat în camere. De asemenea, mai multe automobile sunt acoperite de zăpadă aproape în totalitate.

ULTIMĂ ORĂ. Mașinile îngropate în zăpadă

Avalanșa a venit de pe versantul opus, a traversat șoseaua și a ajuns la cabană.

Riscul de avalanşă este foarte ridicat în Munţii Făgăraş (nivelul 4) până pe 5 februarie la ora 20:00. Potrivit buletinului nivometeorologic emis pentru această perioadă, la altitudini de peste 1.800 de metri s-a depus un strat însemnat de zăpadă pulver, ușoară și fără coeziune. Stratul recent depus este de aproximativ 30 de centimetri pe versanții nordici.

Acesta s-a depus peste stratul instabil prezent în zilele anterioare, de grosimi importante. Astfel, în partea superioară a stratului se întâlnește un strat cu rezistență scăzută, ce depășește pe majoritatea versanților 50-60 de centimetri.

Pe văi și în zonele adăpostite, sunt depozite însemnate, care ating și doi metri, tot cu zăpadă cu rezistență scăzută și coeziune slabă între cristale.

Citește mai mult Aici.

Ultimele Știri

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru...

Alte știri din aceeași categorie