30.2 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Vești bune de la Argeș, date de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu! Video

Alte Știri

Vești bune de la Argeș, date de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu! Video.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, prim-vicepreședinte PSD, a fost astăzi împreună cu Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, pe o parte din traseul Autostrăzii Pitești – Sibiu pentru a verifica stadiul lucrărilor.

CITEȘTE ȘI. ALERTĂ. Ce s-a întâmplat cu produsele lactate de la piața centrală din Câmpulung

Însoțiți de primarul municipiului Curtea de Argeș Constantin Panțurescu, de directorul general CNAIR Cristian Pistol și de reprezentanți ai firmei constructoare, Sorin Grindeanu și Ion Mînzînă au ajuns și la tunelul de la Momaia care va asigura legătura dintre tronsonul Pitești – Curtea de Argeș și restul autostrăzii peste munți spre Sibiu.

Vești bune de la Argeș, date de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu! Video

Cu acest prilej, ministrul Sorin Grindeanu a remarcat ritmul accelerat al lucrărilor. A punctat faptul că pe tronsonul Pitești – Curtea de Argeș deja s-a turnat asfalt pe aproximativ 90% din lungimea totală. Lucrările la tunelurile “Daniela” și ”Alina” care străpung Dealul Momaia sunt la peste 50% din stadiul de execuție.

GRINDEANU: ”Aici este cea mai grea lucrare și s-a trecut deja de 50% pe cele două tunele”

CITEȘTE ȘI: Când va fi gata blocul de lux din Câmpulung Muscel. Are parcări subterane și lift

”La acest tunel de la Tigveni am fost în octombrie anul trecut împreună cu premierul Marcel Ciolacu și cu președintele CJ Argeș Ion Mînzînă, iar acum am venit din nou să vedem stadiul lucrărilor.

Voi reveni în lunile viitoare să vedem progresul. Vreau să mulțumesc constructorului și autorităților locale și județene care și-au dat tot concursul pentru ca acest proiect să decurgă așa cum trebuie, a existat și există o colaborare permanentă.

CITEȘTE ȘI. În ce bagă primăria Câmpulung, bani cu sacul la piață. Asta după ce fosta a ajuns moloz

Aici este cea mai grea lucrare și s-a trecut deja de 50% pe cele două tunele. Eu sunt extrem de mulțumit. Să știți, de asemenea, că este asfalt pe 90 și ceva la sută din tronsonul de peste 30 km Pitești – Curtea de Argeș. Avem 3 sau 4 puncte critice care implică unele traversări la care se lucrează la finisaje.”, a spus Sorin Grindeanu.

Mînzînă: ”Prin colaborarea pe care o avem direct cu Ministerul Transporturilor vom avea și Drumul Expres Pitești – Mioveni”

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

”Colaborarea pe care o avem cu Ministerul Transporturilor și în special cu ministrul Sorin Grindeanu este nu foarte bună, ci excepțională!

Și lucrul acesta se vede în infrastructura județului Argeș. Atât prin lucrările realizate deja pe drumurile naționale, cât și la alte lucrări care sunt în derulare cum ar fi Autostrada Pitești – Sibiu și Drumul Expres Pitești – Craiova.

CITEȘTE ȘI. Perioada nouă care va scoate pensionarii din sărăcie

Prin colaborarea pe care o avem direct cu Ministerul Transporturilor vom avea și Drumul Expres Pitești – Mioveni. Ritmul în care se lucrează și voința de care dau dovadă cei din echipa guvernamentală sunt de salutat.

Acum se vede o voință politică incredibilă pentru a dezvolta infrastructura județului Argeș și pentru ca lucrurile să intre în normalitate!”, a declarat Ion Mînzînă.

CITEȘTE ȘI. Hei. Iată vârsta de la care copiii pot sta pe scaunul din față al mașinii

Tunelul cu galerie dublă care străpunge Dealul Momaia. 2 galerii principale separate și paralele. Câte una pentru fiecare sens de mers, denumite Tunelul Daniela, pentru sensul de mers Sibiu-Pitești.  Tunelul Alina, pentru sensul de mers Pitești-Sibiu. Are 1350 de metri – sau 2700 metri lungimea totală a ambelor galerii. Iar pe progresul actual ar urma să fie străpuns la finalul anului cu estimarea de finalizare a lotului Curtea de Argeș – Tigveni (10 km) în 2026.

CITEȘTE ȘI. Se dau vouchere de 5.000 de lei. Cine sunt super norocoșii, zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie