5.7 C
Campulung Muscel
joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO. Elicoptere de luptă pe cerul Câmpulungului din Muscel

Alte Știri

VIDEO. Elicoptere de luptă pe cerul Câmpulungului din Muscel. De câteva zile acestea brăzdează cerul orașului de la poalele Mateiașului. La unitatea militară s-a dat adunarea rezerviștilor și a cadrelor militare aflate la pensie.

Ca urmare a ordinelor militare primite în ultima perioadă de numeroși rezerviști, au apărut zvonuri și postări în mediul online cu privire la o mobilizare a acestora în contextul conflictului din Ucraina.

CITEȘTE ȘI. Ce salarii sunt în Armată. Cât câștigă un rezervist voluntar?

”În spaţiul online din România reapar manipulările referitoare la aşa-zise ”pregătiri” pe care sistemul naţional de apărare le-ar face pentru mobilizarea rezerviştilor, evident, aşa cum s-a mai speculat, cu scopul (ne)declarat de a fi trimişi în războiul din Ucraina (!).

VIDEO. Elicoptere de luptă pe cerul Câmpulungului din Muscel

@ziaruldinmuscel

#ziaruldinmuscelro #ziaruldinmuscel #campulung_muscel

♬ sunet original – Ziarul din Muscel

Drept ”dovezi” sunt invocate o serie de ordine de chemare pentru clarificarea situaţiei militare emise recent de unele centrele militare”, a transmis Ministerul Apărării, care explică faptul că emiterea ordinelor de chemare pentru clarificarea situaţiei militare de către centrele militare reprezintă o procedură de rutină, prevăzută de Legea nr. 446 din 30 noiembrie 2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare (art. 51).

CITEȘTE ȘI. SIE face angajări. Caută oameni curajoși și determinați

Instituţia precizează că, anual, centrele militare judeţene sau de sector emit pe numele unor rezervişti militari câteva mii de astfel de documente, în funcţie de nevoile de actualizare a bazei de date:

”Aceste documente sunt înmânate, conform art. 45, alin. (1) lit. a) din aceeaşi lege, de către reprezentanţii structurilor specializate ale Ministerului Afacerilor Interne. Precizăm că actualizarea bazelor de date a rezerviştilor reprezintă o activitate pe care centrele militare judeţene sau de sector o desfăşoară permanent, la termenele prevăzute de lege. Aplicarea procedurilor prevăzute de legea citată nu are legătură cu situaţia de securitate din apropierea graniţelor României”.

CITEȘTE ȘI. Câte locuri a pus la bătaie SRI pentru spionajul în teren

”Nu este pentru prima dată când, în contextul generat de războiul de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, sunt semnalate ştiri false şi acţiuni de dezinformare pe tema generală a aşa-ziselor pregătiri pentru reluarea încorporărilor sau mobilizarea cetăţenilor români cu obligaţii militare, ori în legătură cu aşa-zisa implicare a României în război.

CITEȘTE ȘI. Rezerviștii din nordul județului Argeș, chemați la înrolare

Cel mai probabil, intenţia din spatele acestor manipulări este de inducere a confuziei, panicii şi incertitudinii în rândul populaţiei din ţara noastră, pe baza unor speculaţii şi interpretări care nu au legătură cu realitatea”, au mai transmis oficialii Armatei.

Ultimele Știri

Adio Dedeman și eMag! Ce veste pentru toți clienții…

Adio Dedeman și eMag! Ce veste pentru toți clienți...Magazinul care le dă clienților 2.500 de lei la cumpărături până...

Alte știri din aceeași categorie